Hlavní obsah

ON-LINE: Komunisté odešli, opozice hlasy pro vyslovení nedůvěry vládě nenašla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Sněmovna ve čtvrtek na mimořádné schůzi bude hlasovat o vyslovení nedůvěry vládě premiéra Andreje Babiše (ANO). Jednání vyvolaly koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a Pirátů s hnutím STAN. Rozhodující byly hlasy komunistů. Ti jednání Sněmovny opustili a hlasování se neúčastnili.

Záznam: Poslanci mimořádně jednali o vyslovení nedůvěry vláděVideo: psp.cz

 
Článek

Vážení čtenáři, dnešní on-line přenos z jednání končí, děkujeme za pozornost.

23:01 - Kabinet dle očekávání podrželi poslanci komunistů, kteří před hlasováním opustili sál. 

22:55 - Vláda hlasování o nedůvěře ustála. Po celodenním jednání se dle očekávání nenašel v Poslanecké sněmovně dostatek hlasů poslanců, kteří by hlasovali pro nedůvěru.

Vláda ustála hlasování o nedůvěře

Domácí

22:41 - Proti návrhu se vyslovil i šéf ČSSD Jan Hamáček. V sále chybí, jak avizovali, poslanci KSČM.

22:31 -  Poslanci začínají hlasovat, vyslovují se "Pro" nebo "Proti" návrhu o vyslovení nedůvěry vládě. Proti hlasoval již premiér Andrej Babiš (ANO), někteří zákonodárci mu zatleskali.

22:19 -  Na plénu vystoupila i šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. „V projevu (premiéra) jsme byli svědky jájínkovství, fňukání, ublíženosti, nevěřitelné demagogie a neuvěřitelného množství lží,“ řekla.

21:53 - Jednání ve Sněmovně se blíží ke konci. Mluví poslední přihlášený do diskuze - Lubomír Volný. Jeho vystoupení je omezené patnácti minutami.

21:35 -  Pro vyslovení nedůvěry vládě bude hlasovat i poslanec ODS Martin Kupka. „Je to vláda národního rozkladu, poťouchlé satiry a je to vláda prezidenta Miloše Zemana a komunistů,“ zdůvodnil.

21:15 -  Jeho vystoupení vyvolalo řadu faktických poznámek. „Ohrožujete všechny ostatní poslance, a to je nehorázné. Vy jste pro mě fuj, jste pro mě lidský hnůj,” prohlásila poslankyně hnutí STAN Věra Kovářová.

„Potřeboval byste asi obejmout,” řekla na jeho adresu s úsměvem Pirátka Olga Richterová.

21:00 -  „Jsem kdykoli připraven si to jít s Piráty, kteří na mě pokřikují, vyřídit ven,” sdělil mimo jiné na plénu poslanec Lubomír Volný, který nenosí roušku.

Volný si k řečnickému pultu přinesl židli a hodiny blokoval jednání ve Sněmovně

Domácí

20:55 -  Poslanci si odhlasovali, že mohou jednat i po dnešní půlnoci.

20:40 -  Pirát Jakub Michálek vyzval premiéra Andreje Babiše (ANO), aby se přišel za své dřívější slova na omluvit. „Strašíte seniory. Že jim někdo nastěhuje migranty? Nic takového neuděláme,” řekl.

20:26 - Do diskuze je písemně přihlášený poslední poslanec, a to Lubomír Volný. Ten minulý týden zablokoval jednání Sněmovny, proto poslanci nyní na návrh ODS zkrátili dobu, po kterou může řečník mluvit.

20:11 - „Jako primátor čtvrtého největší města jsem musel čelit důsledkům vládního chaosu a nepředvídatelných opatření. To je pro mě jeden z klíčových důvodů, proč se vyjádřit pro nedůvěru vládě,“ sdělil poslanec ODS a primátor Plzně Martin Baxa.

Maláčová: Vážně jsem zvažovala odchod z vlády, covid to změnil

Domácí

20:06 -  „Je osm hodin večer, prosím, vzpamatujte se. Pojďme to táhnout k hlasování. Jestli vás baví si spolu povídat, tak běžte někam do hospody. Já už tohle těžko snáším,“ řekl poslanec Václav Klaus mladší. Reagoval tím na situaci, kdy si poslanci brali faktické poznámky, které byly mimo téma nedůvěry vládě.

19:25 - Maláčová také uvedla, že v minulosti často zvažovala odchod z vlády. „Příchodem covidu to skončilo a jakýkoli odchod z vlády považuji za nezodpovědný. V době čtyř měsíců před volbami považuji tento celý den za promarněný čas. Toto byla ztráta času,“ zdůraznila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na schůzi dolní komory Parlamentu ČR projednávají poslanci návrh na vyslovení nedůvěry vládě. Na snímku ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) a ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD).

19:20 - Na plénu promluvila i ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). „Podařilo se nám schválit více než 20 zákonů, které pomáhaly rodinám, důchodcům nebo hendikepovaným. Zvýšili jsme například rodičovskou či jsme prosadili náhradní výživné,” řekla.

19:00 -  Poslanci jednají téměř 9 hodin, o slovo je přihlášených ještě sedm poslanců.

Zaorálek zavzpomínal na cestu vlakem v dětství a kritizoval opozici za kritiku vlády

Domácí

18:36 - „Je naprosto normální, že jsme vyvolali hlasování o nedůvěře. Je to standartní postup,” hájil na plénu opozici poslanec ODS Ivan Adamec.

17:50 - Poslanci Trikolóry budou hlasovat pro nedůvěru vládě, oznámila předsedkyně strany Zuzana Majerová Zahradníková. U řečnického pultíku byla bez roušky, řečniště se následně muselo vydesinfikovat.

„Já už na to nemám nervy. Pokud nás donutili, což není v pořádku, protože nejsme zaměstnanci Sněmovny, testovat a jsme negativní, tak co je to pak za taškařici s rouškami? To budeme dělat akorát užitečný idioty někomu,” sdělila následně Novinkám. Bez roušky se pohybuje ve všech prostorách Poslanecké sněmovny.

Foto: ČTK

 Zuzana Majerová Zahradníková na čtvrtečním jednání sněmovny

Bez ochrany byla podle napomenutí Tomáše Hanzela, který řídil schůzi, i její kolegyně Tereza Hyťhová. Ta podle informací Novinek pohybuje bez roušky „jak kdy.”

Dlouhodobě nenosí roušky také nezařazení poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko.

17:40 -  „Je výborné, že máte skvělé nápady. Ale na to musíte vyhrát volby. Až je vyhrajete, tak si vaše nápady dělejte,” reagoval na Výborného poslanec hnutí ANO Miloslav Janulík.

17:37 -  Projev Nachera zvedl ze židle poslance lidovců Marka Výborného.

„Mám toho po těch hodinách dost. Od projevu Andreje Babiše až po Patrika Nachera neustále slyšíme o tom, že se opozice chová nekonstruktivně. Přestaňte školit, co má opozice dělat. V době covidu jsme přinesli stovky návrhů, které měli pomoct rodinám a občanům České republiky. Nelžete tady, že jsme nepřicházeli s konstruktivními návrhy,” rozčílil se.

17:30 -  K řečnickému pultíku přišel i poslanec hnutí ANO Patrik Nacher. „Navrhnout vyslovení nedůvěry vládě je svaté právo opozice, když to tak cítí, tak to má udělat. V tomto případě mi ale chybí smysl toho, protože časově se celá řada věcí před volbami už stihnout nedá,“ řekl na plénu.

Pirát prosazuje občanské průkazy bez pohlaví

Domácí

„Za mě docházejí témata (opozice) ke kritice, Antibabiš vystačil na vznik koalic, nestačí to ale na udržení pozornosti až do voleb. Téma covid není už zajímavé a téma Vrbětice je fuč, není co kritizovat,“ doplnil.

17:05 - Jednání ve Sněmovně mezitím na Twitteru komentoval bývalý poslanec TOP 09 Miroslav Kalousek.

16:53 -  Vypadá to, že poslanci budou jednat ještě dlouho. Do diskuze je přihlášených ještě 14 zákonodárcům, další na ně pak reagují faktickými poznámkami.

16:30 - „Všichni, kdo budou hlasovat dnes pro tuto vládu, hlasují pro vládu rozpočtové nezodpovědnosti, vládu jedné firmy a vládu ztracené budoucnosti,“ řekl poslanec TOP 09 Jan Jakob.

16:16 -  „Situace v sále je čím dál tím tristnější, žádný z ministrů nám tu nezbyl, a to ani držák, který tu sedí často, tedy pan ministr (životního prostředí Richard) Brabec,“ řekla poslankyně ODS Jana Černochová. Navrhla přerušení bodu do přítomnosti poloviny ministrů, Sněmovna to ale odmítla.

POUTÁK: [Ministři nechodí do Sněmovny už ani na pravidelné schůze]

15:42 - U řečnického pultíku vystoupil ministr obrany i Lubomír Metnar (za ANO), který běžně na jednání Sněmovny příliš nechodí. „Toto je podoba paní Kolombové, jak jsem byl označen, ale věřte, že práce na ministerstvu není jednoduchá. Teď jsem tady, abych vám předložil fakta bez politického podbarvení, které tady opravdu zaznívá,“ uvedl.

Pochvaloval si zejména příliv financí do resortu. „Díky rostoucímu rozpočtu může modernizace a nákupy pokračovat,“ řekl Metnar.

15:21 - Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) se pustil do opozice. „Celou dobu, kdy nás tady opozice tepe, nenašla odvahu ani sílu vládu sundat. Dokonce víme, že nebyla schopná se ani dohodnout. Takhle schůze se rodila v těžkých bolestech,“ řekl na plénu.

15:05 - Na plénu se rozohnil ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). „Snažím se pochopit, proč tady dnes jsme. Proč se vyvolává nedůvěra vládě čtyři měsíce před volbami? Nevyplácí se to,“ uvedl Zaorálek. Podle něj i pokud by opozice uspěla, ztratila by tím akorát v podzimních volbách část hlasů.

Je to absurdní, na ministerstvu zdravotnictví jsou amatéři, kritizuje Zaorálek rozvolnění

Domácí

„Mám navíc pocit, že v tomhle hlasování o vládu vůbec nejde, ale jde o opozici. Lidé se starají o zaměstnání, zdraví a vy musíte přitáhnout jejich pozornost? Mám tady vysvětlovat, co dělám jako ministr, nebo jde o něco jiného, o několik vystoupení? Z toho vás podezřívám,“ obořil se do opozičních stran. „Nepopírám chyby vlády, ale má to smysl,” tázal se.

„Opozice by měla zvažovat své neúspěchy a poučit se z nich,” dodal.

14:52 - Slova se ujal šéf poslanců TOP 09 Vlastimil Válek, který Babiše přirovnal k poslednímu šéfovi předlistopadové komunistické strany Milouši Jakešovi, který v roce 1989 podle něj předstíral, že je stav země lepší než si veřejnost myslela.

„Země opravdu neprospívá a budoucnost nevidím ve zdravotnictví, což je oblast, která mě zajímá jako lékaře,“ parafrázoval známý projev exprezidenta Václava Havla.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO) na schůzi Sněmovny k návrhu části opozice na vyslovení nedůvěry menšinové vládě ANO a ČSSD 3. června 2021 v Praze.

14:30 - Poslanci pokračují v jednání. V projevu pokračuje šéf lidovců Marian Jurečka.

13:00 -  Schůze Sněmovny byla přerušena do 14:30.

12:48 - Šéf lidovců Marian Jurečka vystoupil s návrhem na to, aby se projednávání přerušilo do chvíle, kdy zasedne do vládní lavice premiér Babiš. Ten se před hlasováním o tomto procedurálním návrhu objevil, aby vzápětí sál znovu opustil.

Sněmovna navrhla Zemanovi vyznamenat i šéfa BIS Koudelku

Domácí

„Myslím, že je dobré, aby tady byl. Nepovažuji to za taškařici,“ řekl Jurečka, který nakonec začal hovořit i bez Babišovy přítomnosti.

Velkou část projevu věnoval hospodářství. ,,Paní ministryně nám tu říká, že máme dobrý stav veřejných financí. Neinformovanému člověku by to mohlo znít dobře, ale je to díky dobrému hospodaření měst a obcí, nikoli ministerstvu financí,” řekl na plénu.

12:23 - Vládu hájil ve Sněmovně vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). „Vyslovení nedůvěry je nelogické, uškodilo by to,“ sdělil.

Podle něj by se totiž případná úřednická vláda, kterou by mohl prezident jmenovat po vyslovení nedůvěry vládě, neodvážila dělat důležitá rozhodnutí. „My musíme očkovat, zabezpečit covid pasy,“ nastínil Havlíček.

12:06 - Šéf lidovců Marian Jurečka Filipovo vystoupení glosoval na Twitteru. Krom toho, že se podivil nad tím, že komunisté vládu kritizují, ale zároveň jí umožní pokračovat, dodal, že odchod ze sálu by mohl být definitivní.

„Komunisté 21. století nám oznámili, že odchází a jdou pracovat pro lidi, doufám, že napořád,” napsal Jurečka.

12:01 - Šéf komunistů Vojtěch Filip po svém vystoupení na plénu řekl, že si opozice návrh na vyslovení nedůvěry špatně vyjednala. „Kdo chce něčeho dosáhnout, musí jednat. Nepamatuji si, že by mě v této otázce vyzval k jednání předseda koalice Spolu či Pirátů a STAN, ale to jejich problém,“ uvedl.

Komunisté dali svůj názor podle něj najevo již dříve. „Nedůvěru jsme deklarovali tím, že jsme vypověděli dohodu o toleranci. To vláda ví. Takže nevidím důvod, proč bychom měli sekundovat nějaký způsobem návrhům pravicové opozice, která nepředkládá žádné řešení,“ doplnil.

Vedení komunistů dalo Filipovi zelenou ukončit toleranci vlády

Domácí

Na dotaz novinářů, proč ale nedostál svým dřívějším výrokům, že by nedůvěru kabinetu vyslovil, odkazoval na převahu ve straně. „Nerozhoduje můj názor, ale názor kolektivních orgánů, který po jednání rozhodl, že je nutné se odlišit od navrhovatelů,“ vysvětloval Filip.

11:38Tomio Okamura (SPD) prohlásil, že vláda napáchala větší škody svými nepromyšlenými a chaotickými zákazy než samotný koronavirus. „Šéf ČSSD (Jan) Hamáček zdravotní situaci pojal jako šanci osekat lidská a demokratická práva všech občanů na minimum,“ řekl v dolní komoře.

„SPD bude hlasovat pro nedůvěru vládě,” potvrdil na plénu Okamura.

11:20 -  Slova se chopil šéf komunistů Vojtěch Filip. Zkritizoval, že vláda přestala plnit dohody. „Vláda dále naši důvěru nemá, dohodu o toleranci jsme vypověděli. Důvěryhodnost se vytratila. Při představě, že se ale (opozice) chopí moci, mě jímá hrůza,“ sdělil na plénu.

Komunisté slovně nepodporují Babišovu vládu, hlasováním ale ano

Domácí

Komunisté již avizovali, že při hlasování opustí sál. Opozice tak nebude mít dost hlasů a vládní koalice hlasování o nedůvěře ustojí.

11:09 -  Jako další vystoupil u sněmovního pultíku předseda STAN Vít Rakušan. Na místě tepal premiéra Babiše za to, že navzdory rozhodnutí Evropské komise doposud nereflektoval svůj střet zájmů. „Je to výsměch lidem. Mluvit tady o korupci a vést stát jako firmu. Ukazujete, že ani firmy, které jste vytvořili, vést neumíte,“ rozčiloval se.

A vládu dále kritizoval za nezvládnutí pandemické krize. „Oblast školství se z toho bude dlouho vzpamatovávat. Děti jste nechali na pospas monitorům místo toho, abyste je vrátili co nejdříve do škol. Rezignovali jste i na účinnou pomoc lidem,“ vytknul kabinetu.

10:41 - Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) přičítá dnešní hlasování probíhají kampani před podzimními volbami. „Není potřeba si nalhávat, že je dnešní schůze čímkoliv jiným než součástí téhle předvolební agitace,“ prohlásila u řečnického pultíku.

„Opoziční lídři se budou předhánět, kdo se do titulku na Novinkách či iDnes dostane,“ doplnila.

Svrčinová: Hygiena s policií v restauracích přitvrdí. Zákazníci neměli certifikáty

Domácí

10:23 - Informaci o tom, že komunisté odejdou před hlasováním ze sálu, potvrdil na Twitteru poslanec Jiří Dolejš.

„Ano, KSČM se rozhodla pro jednotný odchod ze sálu, a ne pro aktivní vyslovení nedůvěry vládě. Možná pro někoho ne zrovna logický krok, ale nejednota by pro voliče mohl být větší problém. Fakt je, že nestojí za to se kvůli vládě, která končí, ještě hádat uvnitř strany,“ uvedl.

10:12 - Na plénu vystoupil šéf Pirátů Ivan Bartoš. „Vláda Andreje Babiše neměla nikdy podporu pirátské strany. Vládě dnes věří pouze 19 procent lidí, ale pouze 11 procent lidí je spokojených s politickou situací v České republice, kterou tato vláda vytváří. Poslanecké sněmovna na to musí jasně reagovat,“ sdělil.

„Naše role byla konstruktivní. Vládu jsme nikdy nekritizovali bezúčelně nebo prvoplánově. Předkládali jsme jí smysluplné návrhy řešení, hájili jsme zájmy lidí a zasazovali jsme se o lepší budoucnost pro všechny a bez výjimky,“ doplnil.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO) hovoří na schůzi Sněmovny k návrhu části opozice na vyslovení nedůvěry menšinové vládě ANO a ČSSD. V pozadí ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) s grafy a ministři ČSSD v červených svetrech.

10:07 - Šéf ČSSD Jan Hamáček vyčítal opozici načasování. „Opozice si počkala, až bude po všem, a teď chce vládnu svrhnout. Proč to neudělala opozice dříve? Jsem přesvědčen, že se báli. Nechtěli dělat nepopulární rozhodnutí (během pandemie),“ řekl na tiskové konferenci.

Hamáček: ČSSD se musí před klíčovou bitvou postavit do řady

Domácí

Na znamení jednoty oblékli všichni poslanci a ministři ČSSD před čtvrtečním hlasováním ikonický červený svetr, který měl v první vlně na dnes již legendární tiskové konferenci právě Hamáček. „Sociální demokracie je hrdá na to, co jsme udělali v pandemické krizi,“ vysvětloval nyní.

10:01 -  „My v Česku nechceme multikulturní, ekofanatický stát. Nechceme sdílet auta, byty ani zemi. Nechceme, aby řídil zemi Evropský parlament. Já jsem svrchovaný premiér této země, nepodléhám nikomu kromě občanů,“ pokračoval Babiš.

9:57 -  Došlo i na zahrádkářský zákon. „Prosadili jsme ho a jsem na to hrdý. Jsem urputný a splnil jsem svůj slib,“ řekl.

„Chcete svrhnout vládu, která bojuje za české zájmy, začali jsme modernizovat armádu,“ doplnil premiér.

9:50 - Premiér mezitím pokračuje na plénu v hájení vlády. „Chcete svrhnout vládu, která myslí na spotřebitele. My jsme zlidštili insolvence a exekuce,“ prohlásil také.

„Nezapomínali jsme ani na kulturu, zrekonstruovali jsme desítky památek, třeba ikonickou budovu Národního muzea,“ pokračoval premiér.

9:46 - Komunisté, kteří před časem vypověděli toleranci vládě, odmítají do poslední chvíle říct jasné stanovisko, jak se k hlasování postaví. Podle informací Práva ale vládu podpoří tím, že při hlasování odejdou ze sálu.

Informaci odmítl šéf poslanců Leo Luzar potvrdit, připustil však, že rozhodnuto je, konečné stanovisko přednese na plénu předseda strany Vojtěch Filip. To podle něj bude reflektovat i doporučení výkonného výboru, který ještě ráno jednal. „Hlas lidu, hlas boží,“ řekl Novinkám.

Babiš povečeřel se Zemanem. Postoj KSČM k jeho vládě se dozví až ve čtvrtek

Domácí

Komunista Zdeněk Ondráček doplnil, že rozhodnutí je pouze doporučení. Na dotaz Novinek, zda panuje uvnitř klubu jednota, odpověděl spíše vyhýbavě. „V tomto směru jsem s nimi (kolegy) takhle hluboko nediskutoval,“ řekl Novinkám.

9:39 - „Chcete svrhnout vládu, která zvedla životní úroveň. V HDP na hlavu předběhla Česká republika Španělsko i Itálii. Jsme také čtvrtá nejméně zadlužená země v Evropské unii za rok 2020,“ dodal Babiš.

9:30 -  Dále oznámil, že v osmi bodech ukáže, proč není dobré vyslovit nedůvěru vládě. „Chcete svrhnout vládu, která prosadila důstojné důchody a radikálně zvedla lidem platy. Zrušením superhrubé mzdy jsme zvedli lidem mzdu o 7 procent,“ prohlásil.

9:28 - „Žádný střet zájmů nemám,“ odmítl také kritiku opozice. Za snahou opozice vyslovit nedůvěru kabinetu vidí pak úsilí, aby odešel z politiky.

Definitivní verdikt Evropské komise: Babiš je ve střetu zájmů, Agrofert nemá nárok na dotace

Evropa

9:27 -  Na plénu vystoupil následně premiér Andrej Babiš (ANO). „Prý chcete vyslovit nedůvěru mimo jiné proto, že nemáme většinu. KSČM nebyla nikdy náš koaliční partner, umožnila ale vznik této úspěšné vlády,“ řekl.

9:15 - Jako první se chopil slova šéf ODS Fiala. Na plénu zkritizoval kabinet mimo jiné za chaos ve vládních opatřeních či za diskriminaci podnikatelského prostřední. Poukázal i na premiérův střet zájmů.

9:00 - Schůze v dolní komoře začala.

8:45 - Před jednáním Sněmovny se měla konat také tisková konference klubu KSČM. Očekávalo se, že na ní padne finální stanovisko, jak se komunisté k hlasování o nedůvěře postaví. Podle mluvčí strany ale komunisté budou debatovat až do začátku schůze.

KSČM změní hlasování o nedůvěře v řečnické cvičení

Domácí

8:39 - „Babiš si přizpůsobuje pravidla hry tak, aby to jeho firmám vyhovovalo. To je naprosto nepřijatelné,“ uvedla jako jeden z důvodů k hlasování šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Vládu zkritizovala i za působení v době pandemie, kdy nebyla schopná občany ochránit.

8:30 - Na tiskové konferenci před schůzí Sněmovny šéf ODS Petr Fiala zopakoval, že středeční jednání, které vyvolala opozice, bude o tom, zda má kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) důvěru. „V dobré demokracii by o důvěru požádal sám premiér v době, když KSČM řekli, že vládu nepodporují,“ uvedl Fiala.

Vážení čtenáři, vítáme vás u on-line přenosu z Poslanecké sněmovny. 

Jako důvody pro hlasování zmiňují koalice například Babišův střet zájmů, počínání vlády při koronavirové pandemii či nezajištění jasné podpory spojenců v souvislosti s kauzou explozí v muničních skladech ve Vrběticích.

Komunisté vládu nepodrží

Domácí

Babiš považuje hlasování krátce před volbami za zbytečné. Kabinet se podle něj musí soustředit na očkování proti covidu-19, koronavirová opatření či sestavení rozpočtu na příští rok a v případě úspěchu opozice hrozí destabilizace. Proti vyslovení nedůvěry se postaví i sociální demokraté.

K vyslovení nedůvěry je třeba podpora 101 poslanců. Opozice, tedy ODS, TOP 09, KDU­-ČSL, Piráti a STAN i s Okamurovou SPD, má 87 křesel. Spolu se třemi členy Trikolóry a třemi nezařazenými poslanci, kteří vládu také nepodporují, dají dohromady pouze 93 hlasů.

KSČM míří k vyslovení nedůvěry vládě

Domácí

Bude třeba, aby získali na svou stranu nejméně osm hlasů z KSČM, ta má celkem 15 poslanců. Komunisté ale patrně odejdou ze sálu, díky čemuž by vláda hlasování o nedůvěře přečkala.

Výběr článků

Načítám