Hlavní obsah
Vaříte rádi v pomalém hrnci? Vyvarujte se chyb, které mohou ovlivnit výslednou kvalitu pokrmu
Kdo by v tomto ročním období neměl rád vaření v pomalém hrnci? Polévky, dušená masa, omáčky – to vše se chystá prakticky samo, po stisknutí jediného tlačítka....
Český pavilon na Expu v Ósace bude lákat na pivo a knedlíky
Český pavilon na světové výstavě Expo 2025 v japonské Ósace se stane také dějištěm jedinečných gastronomických zážitků, kde hlavní roli sehrají knedlíky –...
Je zdravá a je jí dost. Češi ale zvěřinu nemilují
Lesy jsou na podzim plné nejen zvěře, ale i myslivců, kteří ji loví. Některé druhy jsou přemnožené, masa je dostatek, přesto každý Čech sní průměrně jen kilo...
Krabicové puzzle pro horních deset tisíc
Že skládačky rozhodně nejsou jen pro děti a stylově hrát si můžou i dospělí, dokazuje nová speciální edice Dom Pérignon Vintage 2015. Šampaňský dům si...
Kam za nejlepším vinohradem na planetě? K bratříčkovi Tančícího domu
Španělsko se pyšní nejlepším vinařstvím světa. Při udělování ocenění World’s Best Vineyards se jím stalo Bodegas De Los Herederos Del Marqués de Riscal na...
První zmrzlinárna na světě dostala michelinskou hvězdu. Do Itálie však neputuje
Když se řekne poctivá řemeslná zmrzlina, většině lidí se asi vybaví Itálie. Že je taková představa ale poněkud stereotypní, dokazuje nově vydaný Michelinův...
Za nejlepším barem světa musíte přes polovinu planety
Alkohol je součástí mnoha společenských setkání. A kdo by chtěl posezení s přáteli povýšit na novou úroveň, může vyzkoušet nejlepší bar světa. Tím se letos...
Britská kuchyně je nejlepší na světě, tvrdí šéfkuchař michelinské restaurace
Nejspíš už jste někdy slyšeli pichlavý vtípek, že krása žen a jejich nevšední kulinářské schopnosti udělaly z Velké Británie námořní velmoc. Britská kuchyně je...
I chlebový kvásek má svoji knihovnu. Od loňska je v ní zastoupeno také Česko
Belgičana Karla De Smedta uchvátila historie i současnost chleba, a to včetně technologie jeho pečení. I proto cestuje po celém světě, hledá staré tradice...
Chtěli bychom českou pivní kulturu zapsat na seznam UNESCO
Snad máte po ruce dobře vychlazené pivo, protože při čtení rozhovoru s Václavem Berkou vážně hrozí, že na něj dostanete chuť. Dlouholetý sládek pivovaru...
Postranní panel
Reklama
Reklama