Hlavní obsah
Francie zůstává vinařskou velmocí. Konkurenci drtí s velkým náskokem
Francie je i nadále mekkou pro všechny milovníky vína. Z prestižních cen Decanter World Wine Awards si celkově odnesla 3220 medailí, což je o tisíc více, než...
Vědci kritizují michelinského průvodce. Je podle nich rasistický
Kultovní průvodce restauracemi Michelin je rasistický, eurocentrický a elitářský, tvrdí akademici. Slavný průvodce, který poprvé vydala francouzská...
Kam za prvotřídním jídlem? Nejlepší restaurací světa se pyšní Peru
Restaurace Maido v peruánském hlavním městě Lima je pro letošek tou nejlepší na světě. Prvenství získala v renomovaném žebříčku výmluvně nazvaném World's...
Sedm překvapivých surovin, které se perfektně hodí k jahodám
Zralé voňavé jahody jsou skvělé jen tak samotné – a s kopečkem husté smetany ještě o něco lepší. Jejich chuť ale překvapivě dobře ladí i se surovinami, do...
Křehký koláč s mandlovou náplní a třešněmi připravíte rychleji než bublaninu
Upéct během třešňové sezony alespoň jeden plech bublaniny je téměř povinnost – patří k symbolům začátku prázdnin. Kromě skvělé chuti je tak oblíbená i proto,...
Třešně naložené v rumu: Jsou skvělé do koktejlů i koláčů, ozvláštní i vánoční cukroví
Když dozrají třešně, je potřeba jednat rychle. V kuchyni nastává období bublanin, část jich putuje do mrazničky a zbytek do kompotů… Co je letos naložit do...
Luxusní vizuální večeře vám spolkne třetinu platu, ale z paměti už nezmizí
Usedáme ke kulatému stolu. Spoře osvětlenou místnost lemují rozměrné obrazovky, na kterých probleskují abstraktní projekce. Napjatě vyčkáváme, co se bude dít...
Zmrzlina s příchutí nakládané cibule či srirachy. V Londýně se experimentů nebojí
Již čtvrtý rok v řadě otevřel v Londýně své brány zmrzlinový obchod pod záštitou britské módní návrhářky Anyy Hindmarchové. Ice Cream Project je známý svými...
České jahody v britském stylu: klasický dezert Eton mess ze tří ingrediencí
Asi nejoblíbenější britský jahodový dezert Eton mess je velmi jednoduchý, ale vynikající. Ke klasickým jahodám se šlehačkou, které známe a milujeme i u nás,...
Zmrzlinové trendy 2025: černý sezam i vanilková s olivovým olejem
K jakému zmrzlinovému typu patříte? Jste věrní své oblíbené kombinaci, nebo pokaždé pátráte po nové, neotřelé příchuti? Ať tak či onak – letos se připravte na...
Postranní panel
Reklama
Reklama