Hlavní obsah

Teď pomozte zase vy, žádá Moskva USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva pracuje na tom, aby získala „reciproční pomoc“ od USA, oznámil podle agentury Reuters náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov. Šéf americké diplomacie Mike Pompeo podotkl, že Washington posílá Moskvě testovací zařízení a plicní ventilátory. Dodávka je prý už „na cestě“, napsal list The Washington Examiner.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Lékaři v ochranných oblecích v Moskvě

Článek

Začátkem dubna dodalo Rusko Spojeným státům kromě jiné zdravotnické pomoci i 45 ventilátorů, americké úřady se je ale rozhodly vrátit poté, co minulý týden stejný typ zařízení zavinil požáry ve dvou ruských nemocnicích, při nichž zemřelo šest pacientů. Podle agentury Interfax nebyly přístroje v USA použity a zůstávaly v rezervě pro případ, že by se zhoršila situace ve státech New York a New Jersey.

Uzdravený Mišustin se vrátil do práce

Infekce v Rusku, které má po Spojených státech nejvíce nakažených na světě, se, zdá se, začíná pomalu stabilizovat. Již čtvrtý den za sebou se nové případy drží pod hranicí deseti tisíc. V pondělí ovšem rekordně přibylo 5921 pacientů, kteří se vyléčili. Uzdravených je už dohromady 76 130.

Do práce se po vyléčení z nemoci covid-19 vrátil i ruský premiér Michail Mišustin, vyplývá z nařízení prezidenta Vladimira Putina, které bylo včera zveřejněno na webu Kremlu.

V Rusku rychle přibývá nakažených. Země už je třetí nejpostiženější na světě

Koronavirus

Předseda vlády se už v pondělí zúčastnil videokonferenčního zasedání předsednictva koordinační rady pro boj s koronavirem. „Situace zůstává nadále složitá, můžeme nicméně říct, že se nám podařilo zastavit nárůst nakažlivosti,“ prohlásil podle Reuters. „Dynamika je i podle těch nejopatrnějších odhadů pozitivní,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám