Hlavní obsah
Jak uvařit dokonalé špagety aglio e olio? Známe všechny triky
Na první pohled vypadají špagety aglio e olio trochu chudě a milovníci bohatých omáček si často lámou hlavu, co na nich ti Italové vidí. Když ale použijete ty...
Zmrzlina s příchutí nakládané cibule či srirachy. V Londýně se experimentů nebojí
Již čtvrtý rok v řadě otevřel v Londýně své brány zmrzlinový obchod pod záštitou britské módní návrhářky Anyy Hindmarchové. Ice Cream Project je známý svými...
České jahody v britském stylu: klasický dezert Eton mess ze tří ingrediencí
Asi nejoblíbenější britský jahodový dezert Eton mess je velmi jednoduchý, ale vynikající. Ke klasickým jahodám se šlehačkou, které známe a milujeme i u nás,...
Zmrzlinové trendy 2025: černý sezam i vanilková s olivovým olejem
K jakému zmrzlinovému typu patříte? Jste věrní své oblíbené kombinaci, nebo pokaždé pátráte po nové, neotřelé příchuti? Ať tak či onak – letos se připravte na...
Pochoutka, nebo gastronomický zločin? Nevšední kombinace hranolků a zmrzliny budí vášně
Nečekaná kombinace slaného a sladkého rozdělila veřejnost na dva tábory. Podnik Scran ve skotském městečku Troon nabízí hranolky servírované s točenou...
Bezový sirup do salátu? Ano – a funguje to skvěle
Výroba sirupu z květů černého bezu patří v mnoha domácnostech k oblíbeným rituálům pozdního jara. Vůně a chuť květů zachycená do lahví promění obyčejnou vodu...
Kosmatice: Zapomenutá pochoutka z květů černého bezu, kterou se vyplatí ochutnat
Až si domů přinesete košík květů černého bezu na sirup, vyberte pár nejhezčích květenství a připravte z nich smažené kosmatice, lahůdku, kterou dnes zná už jen...
Deset způsobů, jak si vychutnat kedlubnu. Vyzkoušejte je všechny – pochutnáte si a zhubnete
Kedlubna bývá v kuchyni tak trochu za popelku – nejčastěji ji najdeme na kraji talíře vedle chleba s máslem nebo rozvařenou ve vývaru. A to je škoda. Tahle...
Soutěž o guláš či bábovku. Litomyšlské gastro slavnosti uctí kuchařku Rettigovou
V hostinec pod širým nebem se promění Smetanovo i Toulovcovo náměstí o víkendu 24.- 25. května v Litomyšli. Konají se zde gastro slavnosti věnované kuchařce...
Zrovna kvete černý bez. Připravte si voňavý sirup nebo skvostné dezerty
Černý bez je jednou z nejúžasnějších rostlin, které lidstvo doprovázejí odpradávna. V minulosti rostl téměř u každého vesnického stavení a naši předkové ho...
Postranní panel
Reklama
Reklama