Hlavní obsah

Zmrzlina s příchutí nakládané cibule či srirachy. V Londýně se experimentů nebojí

1:52
1:52

Poslechněte si tento článek

Londýn, Velká Británie

Již čtvrtý rok v řadě otevřel v Londýně své brány zmrzlinový obchod pod záštitou britské módní návrhářky Anyy Hindmarchové. Ice Cream Project je známý svými výstředními příchutěmi – letos mohou návštěvníci ochutnat například zmrzlinu s příchutí nakládané cibule, pálivé omáčky sriracha, olivového oleje či ovesných vloček.

Zmrzlina s příchutí nakládané cibule či srirachy. V Londýně se experimentů nebojíVideo: Reuters

Článek

„V začátcích jsme si příchutě sami vybírali, spolupracovali jsme například s Corn Flakes, Rice Krispies, Coco Pops… Zkrátka vše, co běžně najdete ve spíži. Později nás začaly oslovovat samotné značky, které chtěly být součástí projektu,“ vysvětlil agentuře Reuters zaměstnanec obchodu Connor Bellington.

Nezvyklé příchutě zmrzliny jsou pro projekt typické a právě díky nim si získal velkou popularitu. V minulosti obchod nabízel i zmrzlinu s příchutí pečených fazolí či kečupu Heinz.

Letos mohou návštěvníci ochutnat například zmrzlinu s příchutí nakládané cibule, srirachy, olivového oleje, ovesných vloček Quaker, nápoje Irn-Bru, slaných tyčinek Twiglets nebo dokonce hovězí šťávy Bisto. Do nabídky se zároveň vrátily tři oblíbené varianty z předchozích let – mořská sůl Maldon, ovesné vločky a pudink Bird’s custard.

Foto: Reuters

Nezvyklé příchutě zmrzliny jsou pro projekt typické.

Reakce jsou smíšené

Oblibě se letos podle Bellingtona těší příchuť slaných tyčinek Twiglets, zatímco extrémnější chutě, jako nakládaná cibule nebo sriracha, vyvolávají spíše smíšené reakce.

„Sriracha mi moc nechutnala a nakládanou cibuli jsem ještě nezkusila, ale určitě to napravím. Ochutnala jsem ale příchuť hovězí omáčky, která byla lepší než sriracha. Bylo to opravdu nezvyklé,“ uznala návštěvnice Sophie Winterová.

„Vyzkoušel jsem pudink Bird’s custard – výborná textura, skvělá vanilková chuť. Zkusil jsem i Twiglets, což bylo odvážné, ale překvapivě to fungovalo. Nevím, jak to dělají, ale chutná trochu jako slaný karamel. Fakt výborné,“ svěřil se zase návštěvník Nathaniel McAllister.

Výběr článků

Načítám