Hlavní obsah
Jak uvařit dokonalé špagety aglio e olio? Známe všechny triky
Na první pohled vypadají špagety aglio e olio trochu chudě a milovníci bohatých omáček si často lámou hlavu, co na nich ti Italové vidí. Když ale použijete ty...
Zrovna kvete černý bez. Připravte si voňavý sirup nebo skvostné dezerty
Černý bez je jednou z nejúžasnějších rostlin, které lidstvo doprovázejí odpradávna. V minulosti rostl téměř u každého vesnického stavení a naši předkové ho...
Jak vybrat ty nejlepší špekáčky a co s nimi, když pár kousků zbude?
Špekáčky na ohni chutnají jako prázdniny u babičky, jejich opékání je každoroční rituál, bez kterého si u nás léto dovede představit málokdo. Jak vybrat ty...
Domácí hořčice: Detail, který z vás udělá hvězdu grilovací sezony
K létu patří buřty a klobásky opečené na ohni – a k nim samozřejmě hořčice. Nic proti plnotučné klasice z kelímku, ale pokud vás baví v kuchyni trochu...
Studenti upravili recept Magdaleny Dobromily Rettigové. Ve Francii s ním vybojovali druhé místo
Vsadili na osvědčenou kuchařku Magdalenu Dobromilu Rettigovou a uspěli. Druhé místo svého týmu v prestižní kulinářské soutěži Trophée Mille International,...
Tradiční i méně obvyklé způsoby, jak si vychutnat chřest
Chřestu svědčí šetrné zacházení a jednoduché úpravy, díky nimž vynikne jeho přirozená chuť a křehkost. Přesto je překvapivě univerzální – můžete ho vařit...
Největší sbírka ginu se nachází uprostřed Atlantiku
Na odlehlém portugalském ostrově São Miguel v Azorském souostroví vznikla sbírka ginu, která nemá ve světě obdoby. V Gin Library najdete přes dva tisíce lahví,...
Pařížský podvod: Turisté zaplatí drahé víno, dostanou však levný patok
Dopřát si ve „městě lásky“ romantickou večeři s dobrým vínem je téměř nepsanou povinností. Skutečnost, že zaplatíte za kvalitní víno, ale nutně neznamená, že...
Česnek patří do každé kuchyně nejen jako koření, ale i jako přírodní léčivo
Česnek je jednou z ingrediencí, bez kterých si nedokáže představit svou kuchyň většina milovníků jídla a vaření. Skrývá v sobě spoustu chutí, díky kterým je...
Pampeliška je divoký poklad jarní kuchyně. Vyzkoušejte poupata jako kapary nebo smažené květy
Smetanka lékařská neboli pampeliška roste na jaře téměř všude. Zahrádkáři ji považují za obtížný plevel, bylinkáři naopak za jednu z nejcennějších rostlin...
Postranní panel
Reklama
Reklama