Hlavní obsah
Francie zůstává vinařskou velmocí. Konkurenci drtí s velkým náskokem
Francie je i nadále mekkou pro všechny milovníky vína. Z prestižních cen Decanter World Wine Awards si celkově odnesla 3220 medailí, což je o tisíc více, než...
Zmrzlinové trendy 2025: černý sezam i vanilková s olivovým olejem
K jakému zmrzlinovému typu patříte? Jste věrní své oblíbené kombinaci, nebo pokaždé pátráte po nové, neotřelé příchuti? Ať tak či onak – letos se připravte na...
Pochoutka, nebo gastronomický zločin? Nevšední kombinace hranolků a zmrzliny budí vášně
Nečekaná kombinace slaného a sladkého rozdělila veřejnost na dva tábory. Podnik Scran ve skotském městečku Troon nabízí hranolky servírované s točenou...
Bezový sirup do salátu? Ano – a funguje to skvěle
Výroba sirupu z květů černého bezu patří v mnoha domácnostech k oblíbeným rituálům pozdního jara. Vůně a chuť květů zachycená do lahví promění obyčejnou vodu...
Kosmatice: Zapomenutá pochoutka z květů černého bezu, kterou se vyplatí ochutnat
Až si domů přinesete košík květů černého bezu na sirup, vyberte pár nejhezčích květenství a připravte z nich smažené kosmatice, lahůdku, kterou dnes zná už jen...
Deset způsobů, jak si vychutnat kedlubnu. Vyzkoušejte je všechny – pochutnáte si a zhubnete
Kedlubna bývá v kuchyni tak trochu za popelku – nejčastěji ji najdeme na kraji talíře vedle chleba s máslem nebo rozvařenou ve vývaru. A to je škoda. Tahle...
Soutěž o guláš či bábovku. Litomyšlské gastro slavnosti uctí kuchařku Rettigovou
V hostinec pod širým nebem se promění Smetanovo i Toulovcovo náměstí o víkendu 24.- 25. května v Litomyšli. Konají se zde gastro slavnosti věnované kuchařce...
Zrovna kvete černý bez. Připravte si voňavý sirup nebo skvostné dezerty
Černý bez je jednou z nejúžasnějších rostlin, které lidstvo doprovázejí odpradávna. V minulosti rostl téměř u každého vesnického stavení a naši předkové ho...
Jak vybrat ty nejlepší špekáčky a co s nimi, když pár kousků zbude?
Špekáčky na ohni chutnají jako prázdniny u babičky, jejich opékání je každoroční rituál, bez kterého si u nás léto dovede představit málokdo. Jak vybrat ty...
Domácí hořčice: Detail, který z vás udělá hvězdu grilovací sezony
K létu patří buřty a klobásky opečené na ohni – a k nim samozřejmě hořčice. Nic proti plnotučné klasice z kelímku, ale pokud vás baví v kuchyni trochu...
Postranní panel
Reklama
Reklama