Hlavní obsah

Strach z nákazy rozpoutal chaos na amerických letištích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Na letištích napříč Spojenými státy zavládl chaos, píše server BBC. Způsobilo ho nařízení amerického prezidenta Donalda Trumpa přestat od soboty kvůli epidemii koronaviru přijímat cizince ze šestadvaceti evropských zemí včetně Česka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Strach z nákazy rozpoutal chaos na amerických letištíchVideo: Reuters

 
Článek

Američané, kteří se vracejí ze zemí schengenského prostoru musí přímo na letišti projít zdravotní prohlídkou a tvoří se tak mnohahodinové fronty.

Lidé musejí zodpovědět otázky týkající se jejich zdravotních potíží a podrobit se kontrole symptomů případného onemocnění. Zdravotní odborníci upozornili, že dlouhé čekání v letištních terminálech vytváří prostředí pro rychlé šíření nákazy. Guvernér státu Illinois Jay Robert Pritzker označil dlouhé fronty za nepřijatelné.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Snímek z letiště v New Yorku

Úřadující ministr vnitřní bezpečnosti Chad Wolf řekl, že jeho úřad vyjednává s leteckými společnostmi, aby byla procedura zkrácena.

Foto: Austin Boschen, ČTK/AP

Lidé čekající na letišti v Dallasu

Administrativa v sobotu oznámila, že zvažuje domácí dopravní omezení. Podle viceprezidenta Mikea Pence by mohl být vyhlášen zákaz cest do částí státu Washington, kde je vyšší množství úmrtí i nakažených. Podle stanice CNN by mohlo být také přerušeno letecké i železniční spojení mezi některými velkými městy.

Bondgirl Olga Kurylenková se nakazila koronavirem

Film
Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám