Hlavní obsah

V restauraci neměli Faltýnek s Prymulou co dělat. Obhajoba je v troskách

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční schůzka ministra zdravotnictví Romana Prymuly s šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem budí pochybnosti o tom, jaké má předseda nejsilnějšího poslaneckého klubu povědomí o platných opatřeních, která platí kvůli epidemii koronaviru.

Foto: Twitter profesorPrymula

To je přesně ten problém. Ministr Roman Prymula kritizoval nedávno mládež za nelegální party.

Článek

„Potkali jsme se ve středu večer v uzavřené restauraci v salonku, kde jsme tyto věci prodiskutovali u kafe,“ popsal Faltýnek schůzku, kterou zdokumentoval deník Blesk. „Bylo to ve středu, nikoliv včera. Ta nová pravidla platí od čtvrtka,” řekl doslova Faltýnek.

Budovy ministerstva či Sněmovny však mají politici k dispozici kdykoliv.

„Omlouvám se za to, že jsem narušil tu důvěru, že jsem poprosil pana ministra, abysme se potkali. Znovu opakuju v zavřené hospodě. Ta restaurace byla otevřená do osmi hodin a v tu dobu platila tato opatření,“ tvrdil Faltýnek poslancům.

Faltýnek se omlouvá a vinu chce vzít na sebe

Domácí

Lež

Vzhledem k tomu, že podle tehdy platného nařízení vlády musely být restaurace uzavřené a do 20 hodin mohla fungovat pouze výdejová okénka, budí Faltýnkovo vysvětlení pochybnosti.

Restaurace a stravovací služby totiž musí být uzavřeny již od středy 14. října. Od čtvrtka 22. října začalo platit uzavření obchodů a služeb a povinnost nosit roušky při kontaktu s jinými lidmi na méně než dva metry. Faltýnek tak při obhajobě skandálu míchá různá opatření a různá data.

Prymula přistižen v noci v restauraci a bez roušky

Domácí

„Je to moje chyba, já jsem ho prostě ten den nedohnal, protože předseda Sněmovny (Radek Vondráček; pozn. red.) je v karanténě a ten mě právě poprosil večer, abych to řešil z hlediska té mimořádné schůze a té mise těch lékařů,“ zdůvodňoval noční setkání Faltýnek s poukazem na chystanou mimořádnou schůzi Sněmovny, na níž se má schvalovat možné zapojení zahraničních vojenských lékařů do pomoci českým zdravotníkům při epidemii koronaviru.

Foto: Novinky

Páteční (23. října) titulka deníku Blesk

Zahraniční lékaři pomohou českým zdravotníkům, schválila vláda

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Opozice Prymulovi: Okamžitě odstupte

Opoziční politici v pátek už od rána reagují na zprávu, že ministr zdravotnictví Roman Prymula navzdory vlastním nařízením navštívil ve středu pozdě večer...

Koaliční ČSSD chce Prymulovu hlavu

Vicepremiér, ministr vnitra a šéf koaliční ČSSD Jan Hamáček v pátek vyzval ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO) k rezignaci. Prymula by podle něj měl...

Výběr článků

Načítám