Hlavní obsah

Prymula: Opatření potrvají minimálně půl roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle epidemiologa a bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly se musíme naučit s koronavirem žít. Restriktivní opatření podle něj budou platit ještě minimálně půl roku. Řekl to v Partii na CNN Prima News.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Prymula

Článek

„S covidem se musíme naučit žít, ale myslím, že minimálně ještě půl roku tu opatření budou,“ řekl v diskusním pořadu Prymula.

Epidemiologická situace v Česku se totiž dramaticky zhoršuje. Počty nově nakažených trhají rekordy. Za čtvrtek přibylo téměř 23 tisíc nově nakažených, tedy nejvíce od začátku pandemie.

ON-LINE: Další rekord, přibylo 14 402 nakažených

Domácí

„Začínají se nám plnit nemocnice, a to zejména na Moravě. Kategorie neočkovaných tvoří největší zátěž,“ okomentoval aktuální stav Prymula. Očkování je podle něj i podle většiny politiků tím jediným řešením.

Schillerová: Jsem proti povinnému očkování 

K očkování pak chce vláda občany dotlačit zpřísněním opatření. Od pondělí se tak v podstatě nebudou moci neočkovaní účastnit volnočasových aktivit.

Ani lockdown, ani povinné očkování. Česko podle Babiše nepůjde rakouskou cestou

Domácí

„Je zcela na místě, že vláda zpřísňuje opatření. Tlak je správný, lidé na očkování chodí,“ řekl k tomu na Primě lidovec Jan Bartošek.

Povinné očkováním ale zatím kabinet v demisi premiéra Andreje Babiše (ANO) nezvažuje. „Dlouhodobě jsem proti povinnému očkování,“ řekla v Partii také šéfka státní kasy Alena Schillerová (ANO).

I kdyby k tomu nicméně vláda nakonec přistoupila, mohlo by podle Schillerové trvat až dva roky, než by to prošlo celým legislativním procesem.

Nechtěl jsem, ale donutili mě. Očkovací centra hlásí nápor

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám