Hlavní obsah

NERV se shoduje na dalším zpřísnění opatření, rozhodne vláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Členové Národní ekonomické rady vlády (NERV) se shodují na dalším zpřísnění opatření proti šíření koronaviru. ČTK to sdělil člen NERV a hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda. Podle informací ČTK by omezení sociálních kontaktů mohlo spočívat v zákazu nočního vycházení nebo povinném uzavírání obchodů nejpozději ve 20:00 hodin.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Další zpřísnění zejména takzvaného sociálního lockdownu v nejbližší době je tak vysoce pravděpodobné, ale konečné slovo bude mít vláda. NERV jde spíše o to, aby dodatečná opatření měla co možná nejmenší ekonomický dopad. V rámci NERV panuje celkem široká shoda, že tvrdý ekonomický lockdown by zásadně poškodil tuzemské hospodářství,” uvedl Kovanda.

Zpřísní se ještě opatření? Tisková konference vlády

Domácí

Další omezení sociálních kontaktů by také mohlo podle informací ČTK spočívat v motivaci zaměstnavatelů, aby umožnili práci z domova. Dále by se opatření mohla týkat omezení prodeje na farmářských trzích.

Dnešní jednání vlády bylo večer přerušeno právě kvůli zasedání NERV. Kolem 20:00 NERV stále jednal. Videokonferenční schůze vlády začala ve 14:00, briefing se měl podle původních informací konat v 16:00.

Výběr článků

Načítám