Hlavní obsah

Hamáček i Seehofer se kvůli podezřelému kontaktu nechali testovat na koronavirus

Berlín
Aktualizováno

Jeden z účastníků jednání ministrů vnitra zemí Evropské unie, která se minulý týden ve středu uskutečnila v Bruselu, se dostal do kontaktu s člověkem nakaženým novým typem koronaviru. V pondělí to uvedlo německé ministerstvo vnitra s tím, že testy u členů německé delegace infekci nepotvrdily. Schůzky se minulý týden zúčastnil i český ministr vnitra Jan Hamáček. I on měl podle svého vyjádření pro serveru iDnes.cz test negativní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček

Článek

Agentura DPA napsala, že kvůli této události nepřijel německý ministr vnitra Horst Seehofer do Berlína, ale místo toho nadále zůstává doma v bavorském Ingolstadtu.

Mluvčí ministerstva vnitra Steve Alter na Twitteru uvedl, že Seehofer vyčkává na výsledek testů kontaktní osoby, která se mohla nakazit.

„Oba byli během jednání ve stejné místnosti,” dodal Alter. Výsledky testů u Seehofera a dalších členů německé delegace jsou negativní.

Koronavirus je už ve všech zemích EU

Koronavirus

Schůzky se minulý týden zúčastnil i český ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), také jemu - stejně jako dalším členům české delegace - podle serveru iDnes.cz test na nákazu koronavirem vyšel negativně.

Hamáček serveru řekl, že informaci dostal ve čtvrtek odpoledne, následně se omluvil z jednání Sněmovny a odjel jsem domů. V pátek podstoupil test. K danému člověku, kterého nechtěl jmenovat, se prý nepřiblížil víc než na 20 metrů.

Před týdnem ve středu unijní ministři vnitra jednali o situaci na řecko-turecké hranici, přes kterou se do EU snaží proniknout běženci.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Horst Seehofer

Reklama

Výběr článků

Načítám