Hlavní obsah
Jak uvařit dokonalé špagety aglio e olio? Známe všechny triky
Na první pohled vypadají špagety aglio e olio trochu chudě a milovníci bohatých omáček si často lámou hlavu, co na nich ti Italové vidí. Když ale použijete ty...
Na zdi tu visí Gustáv Husák. S kamerou jsme navštívili dokonalý retro bufet
V retro bufetu v centru sklářského městečka Nový Bor to vypadá, jako by se zastavil čas. Kdo do něj vkročí, ten se přenese do dob před rokem 1989. Obědy se tu...
Francie zůstává vinařskou velmocí. Konkurenci drtí s velkým náskokem
Francie je i nadále mekkou pro všechny milovníky vína. Z prestižních cen Decanter World Wine Awards si celkově odnesla 3220 medailí, což je o tisíc více, než...
Vědci kritizují michelinského průvodce. Je podle nich rasistický
Kultovní průvodce restauracemi Michelin je rasistický, eurocentrický a elitářský, tvrdí akademici. Slavný průvodce, který poprvé vydala francouzská...
Kam za prvotřídním jídlem? Nejlepší restaurací světa se pyšní Peru
Restaurace Maido v peruánském hlavním městě Lima je pro letošek tou nejlepší na světě. Prvenství získala v renomovaném žebříčku výmluvně nazvaném World's...
Sedm překvapivých surovin, které se perfektně hodí k jahodám
Zralé voňavé jahody jsou skvělé jen tak samotné – a s kopečkem husté smetany ještě o něco lepší. Jejich chuť ale překvapivě dobře ladí i se surovinami, do...
Křehký koláč s mandlovou náplní a třešněmi připravíte rychleji než bublaninu
Upéct během třešňové sezony alespoň jeden plech bublaniny je téměř povinnost – patří k symbolům začátku prázdnin. Kromě skvělé chuti je tak oblíbená i proto,...
Třešně naložené v rumu: Jsou skvělé do koktejlů i koláčů, ozvláštní i vánoční cukroví
Když dozrají třešně, je potřeba jednat rychle. V kuchyni nastává období bublanin, část jich putuje do mrazničky a zbytek do kompotů… Co je letos naložit do...
Luxusní vizuální večeře vám spolkne třetinu platu, ale z paměti už nezmizí
Usedáme ke kulatému stolu. Spoře osvětlenou místnost lemují rozměrné obrazovky, na kterých probleskují abstraktní projekce. Napjatě vyčkáváme, co se bude dít...
Zmrzlina s příchutí nakládané cibule či srirachy. V Londýně se experimentů nebojí
Již čtvrtý rok v řadě otevřel v Londýně své brány zmrzlinový obchod pod záštitou britské módní návrhářky Anyy Hindmarchové. Ice Cream Project je známý svými...
Postranní panel
Reklama
Reklama