Hlavní obsah

Už i nosič Trumpova jaderného kufříku má koronavirus

Právo, Daniel Drake
Washington

Jayna McCarronová, žena, jež patří mezi pět komorníků amerického prezidenta Donalda Trumpa, kteří přenášejí takzvaný „nukleární fotbálek“ neboli jaderný kufřík, má koronavirus. Zpráva přichází vzápětí poté, co se covidem nakazil jeden z nejbližších prezidentových poradců Stephen Miller.

Foto: Profimedia.cz

Nukleární kufřík amerického prezidenta

Článek

Z prezidentova okruhu byl pozitivně testovaný také admirál námořnictva Charles Ray. Do karantény tudíž nastoupila řada vrchních velitelů Pentagonu, kteří s ním přišli do kontaktu, včetně generála Marka Milleyho.

Trump před kamerami strhl roušku. A nebyl ve své kůži

Amerika

Je pravděpodobné, že se vojenští velitelé nakazili na recepci k připomenutí padlých vojáků, která se konala ve východní části Bílého domu na konci září. Nikdo z přítomných na ní neměl roušky. Den předtím navíc Trump pořádal večírek pro stovku lidí v souvislosti s nominací soudkyně Amy Coney Barretové k Ústavnímu soudu.

Koronavirus se v Bílém domě zabydluje, nakaženo 15 členů Trumpova nejužšího týmu

Koronavirus

Všem generálům zatím vyšel test na koronavirus negativně. Nakaženo je už ale přes patnáct lidí v Trumpově nejbližším okolí včetně první dámy Melanie. Prezident pozitivitu na koronavirus oznámil v pátek, ale neexistují důkazy proto, že by právě on byl přenašečem. Americká média nicméně připomínají, že všichni dosud nakažení spolupracovníci s ním v posledních dnech přišli do úzkého kontaktu.

Prezident zatím na šíření nemoci ve svém okolí nereagoval. „Cítím se skvěle!“ napsal na Twitteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám