Hlavní obsah

Nakažená žena porodila v umělém spánku, teď se vrátila domů i s dítětem

Novinky, nčs

Američanka Angela Primachenková se na konci března nakazila novým koronavirem v pokročilé fázi těhotenství. Vzhledem k vážnosti situace lékaři uvedli ženu do umělého spánku a připojili ji na plicní ventilaci. Příběh má nakonec šťastný konec a matka s dcerou se vrátily společně domů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Primachenková byla na nákazu koronavirem pozitivně testována 24. března. V té době byla ve 33. týdnu těhotenství a lékaři ve Vancouveru ve státě Washington se rozhodli ženu uvést do umělého spánku a připojit ji na plicní ventilaci.

V umělém spánku nakonec strávila těhotná žena 10 dní. Během pátého dne lékaři ve snaze zachránit život matce i dítěti provedli císařský řez a přivedli na svět holčičku. O pět dní později byla při vědomí už i její matka a po dalším týdnu rekonvalescence se poprvé mohla setkat se svojí dcerou, která po porodu strávila celkem tři týdny na jednotce intenzivní péče.

Další týden ještě obě musely strávit v nemocnici, minulý týden však byly propuštěny a mohly se vydat společně domů. Tam na ně čekala třetí do party, jedenáctiměsíční dívka Emily, která už se sestry a matky nemohla dočkat.

„Moje dcery se poprvé potkaly,” uvedla sedmadvacetiletá matka. „Za poslední dobu jsme všichni prošli těžkými časy, já mám pocit, že bych o tom snad mohla napsat celou knihu. Teď ale napíšu jen, že život je krásný a hledejme v každém dni pozitivní drobnosti,” napsala Primachenková, která se z onemocnění covid-19 již úspěšně vyléčila, a s manželem Davidem si tak mohou naplno užívat nového přírůstku v rodině.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američanka, která byla v těhotenství s covidem-19 na plicní ventilaci, poprvé spatřila svého novorozeného syna.Video: KameraOne

Podobný případ se odehrál nedávno v New Yorku, kde se šestatřicetiletá matka po vyléčení poprvé setkala s narozeným synem.

Dojemné první setkání matky s novorozeným synem poté, co přežila těžkou formu covidu-19

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám