Hlavní obsah

Irsko nezařadilo Česko na seznam bezpečných zemí

Irská vláda ve středu zrušila povinnou dvoutýdenní karanténu pro obyvatele 15 evropských zemí, uvedla agentura Reuters. Česko na zeleném seznamu Irska nefiguruje, protože těsně neplní podmínku o nanejvýš pěti nakažených lidech na 100 tisíc obyvatel.

Foto: Johanna Geron, ČTK/AP

Irský premiér Micheál Martin

Článek

Karanténa kromě Čechů zůstává povinná například i pro sousední Velkou Británii.

Prymula: Čísla by mohla směřovat k druhé vlně, některé země ČR mohou považovat za rizikovou

Domácí

V Česku počet potvrzených případů stoupl v úterý o 212 lidí. Největší ohniska nákazy jsou na Karvinsku (zhruba 60 nakažených na 100 tisíc obyvatel), Frýdecko-Místecku (38 na 100 tisíc) a Jablonecku (24 na 100 tisíc).

Česko je ve srovnání se sousedy nejhorší v přírůstku nakažených koronavirem

Domácí

Neomezený vstup do Irska budou mít lidé z Malty, Finska, Norska, Itálie, Maďarska, Estonska, Lotyšska, Litvy, Kypru, Slovenska, Řecka, Grónska, Gibraltaru, Monaka a San Marina. Pro Iry to zároveň znamená, že při návratu z těchto zemí nemusí do izolace.

Koronavirus v ČR láme rekordy: Aktuálně nemocných je poprvé přes pět tisíc, nových případů přes dvě stovky

Domácí

Irsko v rámci Evropské unie patří mezi méně zasažené země koronavirovou pandemií, na 100 tisíc obyvatel má v posledních dvou týdnech pět nakažených. Stejnou podmínku pro vstup do země tak určilo pro všechny země. Zelený seznam však bude na základě doporučení irských úřadů revidován každé dva týdny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám