Hlavní obsah

Epidemie na Karvinsku se zklidňuje, pomohla armáda

Právo, den, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští hygienici ve středu potvrdili, že situace kolem ohnisek epidemie koronaviru v dolech na Karvinsku se zklidňuje. Tyto informace potvrdil i moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO). Podle něj dochází k uklidnění i v dalších částech kraje.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavané opětovně zavedenou povinnost nosit roušky v MHD dodržují.

Článek

„Jsem velice rád, že vláda vyslyšela mou žádost a do Moravskoslezského kraje vyslala armádu. Bude to významná pomoc při testování, které je v aktuální situaci v našem regionu potřebné. Každá taková pomoc je pro nás velmi důležitá. Věřím, že pomoc vojáků bude stačit a pomůže k rychlejší stabilizaci aktuální situace,“ řekl Právu hejtman. Upozornil i na to, že přibývá počet odběrových míst v kraji a prodlužuje se jejich provoz.

Například odběrové místo u ostravské městské nemocnice bude nově dělat odběry od 8 do 16 hodin, dosud to bylo jen od 8 do 12 hodin. Navíc od příštího týdne bude toto odběrové místo k dispozici každý pracovní den.

Moravskoslezský kraj čeká na pomoc vojáků. Nákazu měli i v klimkovických lázních

Koronavirus

„Dosud bylo otevřeno v pondělky, středy a pátky dopoledne. Vzhledem k tomu, že jsme zaznamenali nárůst počtu žadatelů o test, tak jsme rozšířili provozní dobu,“ vysvětlila mluvčí nemocnice Andrea Vojkovská. Dodala, že na konci června bylo odebíráno v průměru 37 stěrů za den. „Nyní je to už 57.“

Nová odběrová místa tento týden vznikla u nemocnic v Karviné a Bílovci na Novojičínsku. V celém Moravskoslezském kraji je tak nyní k dispozici 13 míst, kde se mohou nechat lidé otestovat, zda netrpí nemocí covid-19.

Jihlavané ukáznění

Na koronavirovou prevenci reagují občané v Jihlavě ukázněně a s pochopením. Právu to potvrdil ředitel zdejší městské policie Jan Frenc.

Na Jihlavsko se vrací povinné roušky

Koronavirus

Znovu zavedená povinnost nošení roušek zejména ve vnitřních prostorách veřejně přístupných budov a hromadné dopravy se ujala takřka okamžitě a zatím bez excesů, lidé se slušně upozorňují navzájem. „Měli jsme dnes jednání s organizátory kulturních a společenských akcí, instruovali jsme je o tom, že dodržování hygienických nařízení si musí zabezpečit sami,“ uvedl ředitel jihlavských strážníků. Kulturní akce totiž město zakazovat nehodlá.

Nákaza se v Jihlavě ani v Kraji Vysočina lavinovitě nešíří: za posledních 24 hodin přibyly v celém kraji jen čtyři případy ze 119 testovaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám