Hlavní obsah

Bruselský autobus lidem v karanténě přehrává vzkazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžně by člověk zavolal nebo napsal zprávu, když se s někým nemůže setkat osobně. Jenže to je relativně nuda ve srovnání s autobusem, který vám zastaví před domem a přehraje zprávu. Takový jezdí do pátku v Bruselu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Bruselu jezdí elektrobus, který lidem přehrává vzkazy od blízkýchVideo: AP

 
Článek

Samozřejmě že můžete zvednout telefon a prarodičům zavolat, když není rozumné je navštěvovat kvůli riziku nákazy koronavirem. Nebo, pokud si rozumí s technikou trochu víc, popovídat si s nimi při videohovoru. Jenže když před domem zacinká autobus a přehraje vám vzkaz, je to něco zcela jiného.

Takový autobus – přesněji, elektrobus – jezdí nyní ulicemi belgického Bruselu v rámci projektu „Voices of Brussels” (česky „Hlasy Bruselu”) a obyvatelům, kteří se nemohou hnout z bytu kvůli koronavirové pandemii, přehraje vaši zprávu. A vůbec to nemusí být prarodiče nebo vaši blízcí, se kterými se nemůžete potkat osobně, poslat takto vzkaz a poděkování lze třeba i lékařům.

Úmrtnost na covid-19 je podle studií mnohem nižší, než uvádějí statistiky

Koronavirus

„Bylo to překvapení, nečekaly jsme to, potěšilo nás to, bylo to krásné překvapení. Sblíží to lidi i přes omezení volného pohybu,” říká Carmen Diazová, která spolu s Asuncion Mendezovou dostala takto zprávu od dcery a vnučky Loreny Sanchezové.

„Byly šťastné a ten nápad je skvělý. Opravdu může mít dopad na spoustu lidí, zejména na ty starší, kteří nemají přístup k technologiím. Ale i mladší – moje maminka používá WhatsApp, ale tohle je prostě něco speciálního,” řekla Sanchezová agentuře AP, která zprávu zveřejnila.

Podle řidiče autobusu Alexe Vandecasteela to vypadá, že lidé oceňují fakt, že na ně ostatní myslí, i když se nyní nemohou potkávat osobně. Autobus bude Bruselem jezdit do pátku 24. dubna.

Reklama

Související články

Ind postavil auto ve tvaru koronaviru

Indický tvůrce vozítek, která vypadají jako všemožné objekty z domácnosti, postavil jedno aktuální - má tvar viru SARS-CoV-2. Plánuje s ním šířit povědomí...

Škoda dá sto octavií na boj s koronavirem

Celkem sto nových octavií na boj s koronavirem v hodnotě zhruba 85 milionů korun je připravených pro ty organizace, které podají žádost. Auta mají pomoci těm,...

Výběr článků

Načítám