Hlavní obsah

Ind postavil auto ve tvaru koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indický tvůrce vozítek, která vypadají jako všemožné objekty z domácnosti, postavil jedno aktuální - má tvar viru SARS-CoV-2. Plánuje s ním šířit povědomí o nebezpečnosti koronavirové infekce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ind postavil auto ve tvaru koronaviruVideo: Reuters

 
Článek

Samohyby všemožných tvarů nejsou žádnou novinkou, ovšem auto postavené  podle cizopasníka vidíme snad prvně - Kanyaboyina Sudhakar z indického Haidarábádu vyrobil stroj ve tvaru koronaviru. Doslova.

Zakladatel firmy Sudha Cars se nechal inspirovat obrázky toho, jak koronavirus SARS-CoV-2, který stojí za současnou pandemií, ve skutečnosti vypadá. Podle toho vyrobil karoserii a nalakoval ji jedovatou zelenou barvou.

Ruský kříženec Bentley a tanku má rychlostní rekord

AutoMoto

„Napadlo mě, že postavím něco jako koronavirus a ukážu to lidem, přiblížím jim nebezpečí koronaviru a připomenu, že by měli zůstávat doma a dbát o své bezpečí,” řekl Sudhakar agentuře Reuters, která zprávu o kuriozním vozítku přinesla.

V útrobách je šest kol, která se všechna hodí - jen se podívejte, jak nestabilní jízda vozu ve videu vypadá. O pohon se stará malý spalovací motor; jaký, nebylo upřesněno, ale většina ostatních Sudhakarových kreací má motor z mopedu o objemu 50 nebo 60 ccm. Nejvyšší rychlost vozidla je 40 km/h.

„Budeme s ním jezdit po městě a budeme šířit povědomí o tom, že koronavirus je nebezpečný a že je třeba zůstávat doma,” plánuje Sudhakar. Nejprve ale k tomu musí získat povolení úřadů.

Zmíněná firma Sudha Cars se věnuje mimo jiné návrhům a výrobě bizarních samohybných strojů, které pak staví do vlastního muzea. Mezi exponáty patří motocykl ve tvaru prezervativu či auto ve tvaru počítače, boty nebo fotoaparátu. Sudhakar je držitelem světového rekordu s největší tříkolkou, kterou postavil. Její celková výška je 12,67 metru.

Reklama

Související témata:

Související články

Rus jel 140 km/h přilepený na autě. Doslova

Cestovat přilepený vně auta není doporučeníhodný nápad, ani pokud si říkáte „extrémní kaskadér”. Přesto to ruský odvážlivec zkusil, a to bez jakýchkoliv...

Výběr článků

Načítám