Hlavní obsah

Bazény a kina otevřou v květnu, přes léto akce maximálně pro 200 lidí

Novinky, Renáta Bohuslavová

Přes léto se budou moct konat akce maximálně do 200 lidí. V pondělí to oznámil na tiskové konferenci po jednání vlády náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. Kina a bazény se podle současného scénáře otevřou nejdříve 25. května. Od 11. května si také lidé budou moci zkoušet oblečení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci Depeche Mode v pražském Edenu

Článek

„Co se týče bazénů a kin, tak jsou v jednání v bodu další na uvolňování od 25. května. Tam s tím zatím počítáme a vše závisí na epidemiologické situaci,” uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na tiskové konferenci po jednání vlády.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Harmonogram uvolnění podnikatelských a dalších činností

Bazény a kina či divadla jsou tak zatím v poslední vlně uvolňování. V kinech se podle ministra mají lidé připravit na rozestupy v řadách i další hygienická nařízení.

Vojtěch by zároveň ve čtvrtek měl s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem (ČSSD) řešit pořádání hromadných akcí.

Tisková konference po jednání vlády

Domácí

„Ve čtvrtek bychom měli dát finální stanovisko. Stále ale platí, že hromadné akce jsou nejvíce rizikové. Pokud jde o menší akce pro desítky lidí, tak tam si to dokážu představit,” uvedl Vojtěch.

Akce max pro 200 lidí

Náměstek Roman Prymula ho následně doplnil s tím, že si v létě dokáže představit akce pro 150 až 200 lidí. S festivaly se tak Češi musí pro letošní léto zřejmě definitivně rozloučit.

„Stejně tak, jak se budou uvolňovat fotbalové zápasy bez diváků, kde hovoříme o 150 až 200 lidech, tak to určitě bude v těchto relacích ne víc,” doplnil Prymula.

Na focení mohou svatebčané odložit roušku

Domácí

Prymula zároveň dodal, že účastníci svateb nemusí mít na fotkách roušky.

Foto: Novinky

Rozvolňování opatření v Evropě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám