Hlavní obsah

Americké město kvůli koronaviru zastavilo vodu těm, co tam jezdí jen na léto

Novinky, tcs

V městečku Salisbury v americkém státě Massachusetts se nachází zhruba 300 domů, jejichž obyvatelé přijíždí pouze na léto. V obavách o zavlečení nákazy covid-19 se radní rozhodli, že těmto přes zimu neobývaným domům zastaví vodu - a už nepustí. Doufají, že obyvatelé, kteří v Salisbury přes léto bydlí, zůstanou tentokrát doma.

Foto: Salisbury Police Department

Město Salisbury v Massachusetts

Článek

Ve městě na břehu Atlantického oceánu žije 8200 lidí, zhruba 300 domů však přes zimu zůstává neobydlených. Místní společnost jim proto vždy na zimu odebere vodoměry a zastaví přívod vody. Na léto, kdy se tito lidé vracejí, pak jsou vodoměry opět instalovány. Ne tak letos.

Místní radní rozhodli, že vodoměry instalovány nebudou, dokud budou nutná opatření kvůli koronavirové epidemii, jako je například sociální distancování. Rozhodnutí rady navíc vychází i z rozhodnutí vodárenské společnosti, které odmítlo vodoměry instalovat, neboť by nemohlo zaručit bezpečnost svých zaměstnanců.

„Myslíme si, že je to přiměřeně obezřetná politika, nedovolit tahle sezonní připojení nejméně do 4. května nebo do doby, kdy guvernér nezmění nouzová opatření,“ uvedl manažer města Neil Harrington.

Policie se snaží dostat lidi z pláží zákazem parkování

Hezké počasí dělá radním i policii starosti. Přesto, že jsou obchody zavřené, Salisbury se hemží lidmi, o víkendu vyrážejí na pláže. „Bylo to bláznivé. Lidé se očividně vůbec nestarají o karanténu,“ uvedl policejní šéf Michael Reilly.

V New Yorku přišli s řešením svateb během pandemie

Koronavirus

Ve státě Massatchusetts platí nouzový stav od 10. března. Od 31. března platí zákaz shromažďování deseti a více lidí, zavřené jsou obchody kromě potravin a lékáren, restaurace i školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám