Hlavní obsah

Opatření státu proti šíření koronaviru lidé přijali, na šití roušek však nezapomněli

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina lidí (71 procent) považuje opatření, která stát přijal proti šíření koronaviru, za přiměřená. Tři čtvrtiny Čechů (76 procent) mají za to, že byla i účinná. Plyne to z červnového šetření CVVM.

Foto: Právo

Výroba roušek ve zlínském divadle

Článek

Polovina respondentů pak má za to, že opatření pro podporu ekonomiky jsou přiměřená. Za nedostatečnou označuje podporu ekonomiky třetina respondentů, oproti tomu sedm procent lidí považuje opatření, která měla pomoci podnikatelům zvládnout krizové momenty, za přemrštěná.

O účinnosti ekonomických opatření je přesvědčeno 46 procent dotázaných, oproti 40 procentům lidí, kteří je považují za více či méně neúčinná.

Hamáček v době koronaviru zabodoval, vláda podle lidí obstála

Domácí

Podle většiny lidí zvládl stát během epidemie koronaviru zásobování potravinami (85 procent), zajištění bezpečnosti (77 procent) i poskytování informací o krizové situaci (61 procent). Převážně kladně lidé hodnotili i připravenost zdravotnictví (59 procent).

Stát, potažmo vláda, naopak podle veřejnosti selhal v zásobování zdravotními pomůckami. Nepřipravenost ČR konstatovalo 81 procent lidí, naopak připravenost v zásobování tímto materiálem konstatovalo pouze 17 procent.

Průzkum: Češi polevili v opatřeních proti covidu

Domácí

Zejména na počátku epidemie byly totiž ochranné pomůcky nedostatkovým zbožím i pro zdravotníky a lidem nezbylo než si roušky, jejichž plošné nošení mezitím vláda nařídila, ušít či obstarat svépomocí.

Průzkum proběhl od 4. do 17. června a zapojilo se do něj 1011 respondentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám