Hlavní obsah

Noste roušky. Nečekejte, až vám to ministr nařídí, vyzývá Hamáček

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lidé by podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) měli začít nosit roušky v uzavřených prostorách už nyní. Neměli by proto čekat až na to, jaká opatření v pátek oznámí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček

Článek

„Ať už ministr Vojtěch zítra oznámí cokoli, tak my nemusíme čekat na to, až nám vláda něco nařídí. Můžeme sami minimalizovat šíření epidemie. Chci proto požádat, aby lidé nosili roušky, pokud se pohybují v uzavřených prostorech,“ prohlásil ve čtvrtek při představování kandidátů sociálních demokratů do Senátu Hamáček.

Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci by měl ministr zdravotnictví zítra oznámit, zdali se znova zavedou některá plošná opatření. Ve hře jsou opět roušky ve vnitřních prostorách.

Babiš s Vojtěchem uvedli za den tři různé termíny, odkdy se zpřísní opatření

Domácí

„Čísla nakažených jsou alarmující. Ukazuje se, že se situace zhoršuje a je potřeba, aby naši občané jasně věděli, jaký je plán do budoucna. Očekávám proto, že ministr zítra jasně sdělí, jaký bude postoj,“ dodal Hamáček.

Aktuálně je v ČR přes pět tisíc aktivních případů a v posledních dnech poměrně výrazně narostl i počet nově odhalených případů.

Vojtěch: Pokud se situace nezlepší, zavedeme opatření v celé zemi

Domácí

Podle ministra by ale zároveň nemělo dojít k tomu, že se opět „vypne” celá Česká republika, „Víme, jaké obrovské náklady stála Českou republiku plošná opatření. Nikdo nechce, aby se to znova opakovalo,“ tvrdí ministr vnitra.

Podzimní volby 

Ten také ve čtvrtek uvedl, že na 28. července svolal schůzku předsedů poslaneckých klubů. „Budeme jednat o tom, jak budou zajištěny podzimní volby. Chci slyšet názory stran, jak situaci řešit,“ sdělil.

Mlsna: Odklad říjnových voleb nehrozí. Lidé v karanténě ztrácejí volební právo

Domácí

Lidé, kteří jsou v karanténě, by totiž nemohli jít podle nynějších pravidel k volbám, což se nelíbí opozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám