Hlavní obsah

Mladá maminka v Brně se přišla testovat za celou rodinu. Dorazila moc brzo

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Na nevědomost doplatila mladá maminka z Brněnska, která přišla do brněnské fronty na Moravském náměstí už hodinu a čtvrt před osmou, kdy testování mělo oficiálně začít. Netušila totiž, že první dvě hodiny mají přednost lidé starší šedesáti let, a tak byla ve frontě zbytečně brzo. Brala to však s humorem.

Testování na koronavirus v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Přišla jsem už ve tři čtvrtě na sedm. A to už tady bylo přede mnou dvanáct lidí. Vůbec jsem netušila, že mají první dvě hodiny přednost lidé nad šedesát let,“ řekla Právu maminka osmiletého synka Dagmar Slámová z vesnice na Brněnsku.

Na čekání se pořádně vybavila, do fronty přišla dokonce s karimatkou, na které i během čekání klečela. I když si přivstala, zdravotnický personál, který začal rozdávat v osm čekajícím lístky a každého se ještě dotazoval, zda je mu skutečně přes šedesát, neobměkčila.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Fronta na testování před odběrovým místem v Brně.

Přišla za celou rodinu

„Nezlobte se, nejde to, je mi líto, ale budete si muset počkat až po desáté hodině,“ slyšela odpověď na svoji prosbu, zda by přece jen nemohla jít spolu s ostatními čekajícími. „Tak aspoň budu v té mladší kategorii absolutně první na řadě. Ale když už jsem tady, počkám. Dobře mi tak,“ smála se žena, která si tak na test musela nakonec počkat celkem zhruba tři a půl hodiny.

Nejsem nakažená, ale radši bych byla, přiznala seniorka při testování v Brně

Koronavirus

„Testovat jsem se přišla jako jediný zástupce pro celou rodinu. Předpokládám, že když pro mne test bude negativní, tak jsou s vysokou pravděpodobností zdraví i všichni z mého okolí. A my se tak konečně po dlouhé době budeme moci setkat s babičkou a dědečkem, které jsme už týdny neviděli,“ dodala žena.

O přednosti pro starší 85 let nic nevěděli

Páteční testování už v Brně na „Moraváku“ na rozdíl od čtvrtka probíhalo bez problémů. V klidné frontě před osmou čekalo asi sedmdesát lidí a stav pak zůstával i po zahájení testování. Jeden z čekajících však pociťoval křivdu, když krátce před osmou žádal dohlížející vojáky, aby mu umožnili přednostní odběr, protože, jak uváděl, má už 85 let.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Fronta na testování před odběrovým místem v Brně.

„Dotazoval jsem se na to včera telefonicky v Praze na ministerstvu obrany a tam mi řekli, že lidé starší pětaosmdesáti mají skutečně přednost,“ tvrdil muž. Voják, který si pak požadavek šel ověřit do stanu k nadřízenému, však uvedl, že nikdo o takovém nařízení nemá ponětí. Naštvaný muž se pak odešel zařadit na konec fronty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám