Hlavní obsah

Dovolená možná do zemí se stejným rizikem jako v Česku, připustil Prymula

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nějaká forma dovolené do zemí, které budou mít stejně nízké riziko jako Česko, podle náměstka Romana Prymuly možná je. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch ale varoval před cestováním do celého světa. Oba to uvedli na po pátečním jednání vlády na tiskové konferenci.

Foto: ČTK

Roman Prymula

Článek

„Situace během prázdnin bude nepochybně v Evropě ještě velmi komplikovaná, v dominantní míře bude cestování obtížné. V individuální

Letní dovolená v Chorvatsku? Vyjednávání začnou už příští týden

Koronavirus

možné míře to ale možné bude. Je to otázka celé té cesty, nejde pouze o souhlas vstupní země, ale celý ten transit,” prohlásil na tiskové konferenci po jednání vlády Prymula.

Vše ale podle něj závisí na vývoji situace, jasno bude nejdříve až během května.

Osobně si nějakou formu dovolené představit dokáže. „Dovedu si představit, že bude provedena taková dovolená, kde bude riziko srovnatelné jako u nás. Pak je také důležité, jaké podmínky se dohodnou a jaké budou podmínky po návratu,” dodal Prymula.

Prymula: Hranice nejsou uzavřené. Jen neprostupné...

Zároveň upozornil na to, že hranice Česka zavřené nejsou. „Hranice nejsou technicky uzavřené, ale pouze neprostupné,” uvedl.

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha rozhodně nebude možné cestovat po celém světě. „Nedokážu si představit, že bychom ze dne na den uvolnili cestování do celého světa bez omezení v této chvíli, když víme, že v řadě zemí je situace neutěšená. Mohlo by to vytvořit druhou nebo třetí vlnu pandemie," dodal Vojtěch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám