Hlavní obsah

Z Číny vyrazila pomoc pro Itálii

Peking

Tým třinácti čínských zdravotníků, kteří jsou odborníky na respirační nemoci a intenzivní péči, vyrazil do Milána, aby tam pomohl se zvládnutím epidemie nemoci Covid-19, uvedla agentura Reuters. Ve středu odletěl tým i s devíti tunami pomoci z šanghajského letiště. Ještě během odpoledne by měl dorazit do Milána.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tým zdravotnických expertů z Číny odletěl do ItálieVideo: Reuters

 
Článek

Letadlo veze mimo jiné roušky, respirátory a klimatizační jednotky.

„Nemoci neznají hranice. Jedním z přístupů společnosti, která se stará o budoucnost lidstva, by mělo být, že by země spolupracovaly, když čelí takovéto velké globální pandemii, a bojovaly proti společnému nepříteli,“ uvedl k misi šéf kanceláře pro mezinárodní lékařskou a zdravotní spolupráci v provincii Če-ťiang Čchen Čeng-fang.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Během svého působení budeme s našimi partnery v Itálii sdílet naše zkušenosti z Če-ťiangu v prevenci epidemie, v jejím zvládání a léčení včetně provádění testů, takže se mohou poučit z našich zkušeností,“ řekl vedoucí týmu Čchiou Jun-čchin.

Dodal, že také pomohou čínské ambasádě v Itálii, čínským firmám a studentům. „Poté, co dorazíme do Itálie, budeme dál komunikovat s experty v Číně ohledně potřeb a problémů italského zdravotnictví i Číňanů (v Itálii), takže budou experti moci neustále upravovat náš přístup při pomoci a podpoře Itálie,“ uvedl.

Údaje z Číny: Muži umírají na Covid-19 mnohem častěji než ženy

Koronavirus

Čína tuto pomoc označuje za Zdravotní hedvábnou stezku. Čínský prezident Si Ťin-pching o jejím zřízení mluvil v pondělí po telefonu s italským premiérem Guiseppem Contem, přičemž řekl: „Čína odhodlaně podporuje Itálii a má plnou důvěru ve vítězství Itálie nad epidemií.”

Reklama

Výběr článků

Načítám