Hlavní obsah

S nakaženou pokladní děsil lidi ve městě, starosta chce tvrdý trest

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Omdlela za kasou. Měla pozitivní test na koronavirus. Pro zákazníky, kterým při markování sahala na zboží, končí sranda. Zpráva, kterou napsal v pondělí na svůj facebookový profil jeden z občanů Horšovského Týna na Domažlicku a měla se týkat místního supermarketu, se začala mezi místními lidmi šířit jako lavina a vyvolala zděšení. Starosta města Josef Holeček veřejnost uklidnil, že jde o falešnou zprávu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Ověřili jsme si to na krajské hygienické stanici a není to pravda. Nemáme ve městě žádný pozitivní případ,“ prohlásil starosta. Pro šiřitele této poplašné zprávy požaduje přísný postih. „Takové fámy mezi lidmi vyvolávají doslova hysterii. Je to o to horší, že jsme malé město,“ dodal Holeček.

Mám koronavirus a lížu v obchodech pečivo, lhal muž. Hrozí mu osm let vězení

Koronavirus

Domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová potvrdila, že se případem zabývají kriminalisté. „Přijali jsme trestní oznámení, jehož součástí je otisk facebookového příspěvku, který se šíří mezi občany Horšovského Týna. Prověřujeme všechny okolnosti. Zatím jsme nikoho neobvinili,“ dodala Brožová.

Podle ředitele krajské hygienické stanice Michala Bartoše je takové chování absolutně nepřijatelné. „Už tak vážnou situaci dále vyhrocovat o lživé informace a lidi tím ještě více děsit, je neomluvitelné. Policie by měla takové šiřitele nepravdivých informací trestně stíhat a soud by měl být při ukládání trestů nekompromisní,“ dodal Bartoš.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám