Hlavní obsah

Wu-chan hlásí už jen jeden případ nákazy za den

Wu-chan
Aktualizováno

Zatímco Evropa zatím na dobré zprávy stran vývoje epidemie nového koronaviru čeká, v Číně je tomu jinak. Ve městě Wu-chan, odkud se virus SARS-CoV-2 na přelomu roku začal šířit do světa, zaznamenali ve dvou po sobě jdoucích dnech pouze dva nové případy nákazy. Ve středu o tom s odkazem na čínskou Národní zdravotnickou komisi informoval server The Daily Mail.

Odhodlaní čínští zdravotníci.

Článek

Počty nově nakažených pacientů v celé provincii Chu-pej se navíc už několik dní v řadě počítají na desítky. V době vrcholu epidemie na začátku letošního února to přitom byly tisíce, poznamenal list The Daily Mail.

Na 11milionové město Wu-chan byla 23. ledna uvalena přísná karanténa, která byla o několik dní později rozšířena na celou provincii Chu-pej. A ukázalo se, že šlo o velmi efektivní krok.

Nyní se život v provincii i samotném Wu-chanu pomalu a vrací do starých kolejí.

Příliš zásadních chyb jsme neudělali, míní ministr Vojtěch

Koronavirus

Čína se teď musí paradoxně sama chránit před infikovanými cizinci. Podle odhadů do země každý den přilétá 20 tisíc lidí. Téměř všichni by teoreticky měli putovat do 14denní karantény. Přesto se v Říši středu takzvané importované případy objevují. Ve středu bylo do země nově zavlečeno 12 případů.

Celkem už se v Číně nakazilo 81 tisíc lidí. Celosvětově téměř 200 tisíc. Necelých 8000 lidí se z nemoci Covid-19, kterou vir SARS-CoV-2 vyvolává, vyléčilo.

V Česku bylo laboratorně dosud potvrzeno necelých 500 pacientů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám