Hlavní obsah

Nemocnicím s nedostatkem roušek pomáhají i televizní štáby

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době, kdy se roušky a další zdravotnický materiál staly nedostatkovým zbožím, se vymýšlí způsoby, jak problém vyřešit. Mnoho lidí se vrhlo k šicím strojům, pomáhají ale také třeba natáčecí štáby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Seriály a filmy ze zdravotnického prostředí jsou na televizních obrazovkách populární. Natáčecí štáby mají mnohdy slušné vybavení, za které by se nestyděly ani skutečné nemocnice, což se v době globální pandemie může hodit.

Ve Spojených státech se to týká například seriálů Dobrý doktor (v origináe The Good Doctor) či Station 19, který je tzv. spin-offem úspěšného seriálu Chirurgové  (v originále Grey's Anatomy). Natáčecí štáby darují nedostatkový materiál do nemocnic, případně hasičům, kteří stojí v první linii v boji s novým koronavirem.

Pomoc i v Česku

K podobným krokům se uchylují také některé české natáčecí štáby. Štáb seriálu Modrý kód, jehož natáčení bylo kvůli aktuální situaci pozastaveno, se rozhodl darovat roušky zdravotníkům.

Jiří Mádl organizuje pomoc osamělým seniorům

Kultura

„Po přerušení natáčení seriálu jsme se rozhodli, že nevyužité roušky, které máme na skladě v kostymérně v počtu cca 500 kusů, věnujeme Fakultní nemocnici Motol,“ sdělil PR koordinátor seriálu Modrý kód Stanislav Běle, což nadšeně přivítali i herci seriálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám