Hlavní obsah
Recept na ribollitu, hustou polévku z Toskánska
Ribollita je víc než jen polévka. Je to pokrm, který v sobě nese chuť venkova, tradici střídmosti a umění využít vše, co dům dal. Tato hustá toskánská...
Nenápadná surovina s velkým efektem. Strouhanku lze využít od salátů po dezerty
Nad strouhankou v kuchyni obvykle nijak zvlášť nepřemýšlíme. Vytáhneme ji nanejvýš při obalování řízků nebo když potřebujeme zahustit masovou směs na sekanou....
Recept na krémové těstoviny se žampiony
Když se spojí jemná smetanová omáčka, čerstvé žampiony a dokonale uvařené těstoviny, vznikne jídlo, které potěší chuťové buňky i duši. Tento recept je důkazem,...
Vůně podzimu v každém soustu: Recept na kořeněný jablečný chlebíček
Když se dny zkracují a vzduch voní po spadaném listí, přichází čas na pečení, které zahřeje nejen tělo, ale i duši. Kořeněný jablečný chlebíček je přesně ten...
Hruškový koláč s mandlovou náplní s francouzským šarmem
Když se venku ochladí a hrušky dozrávají do sladké měkkosti, nastává ideální čas na pečení voňavých koláčů. Spojení šťavnatých hrušek a jemné mandlové náplně...
Recept na zeleninové závitky, které oceníte v každém ročním období
Závitky plné čerstvé zeleniny, bylinek a lehké chuti nejsou jen letní záležitostí. I když jim často říkáme „letní závitky“, jejich kouzlo spočívá...
Recept na ugandský Rolex, ikonické pouliční jídlo
S luxusními hodinkami nemá tato ikonická zeleninová omeleta zabalená v placce chapati nic společného. Jde o slovní hříčku odvozenou od spojení rolled eggs,...
Recept na slaný závin se špenátem a roquefortem
Slaný závin nemusí být jen pohoštěním na oslavu či rychlou večeři, v kombinaci špenátu a roquefortu se promění v sofistikovanou lahůdku, která potěší...
Jak zpracovat šípky? Zapomeňte na sušení, mražené jsou mnohem účinnější
Šípky patří k podzimu stejně jako ranní mlhy, ale většina lidí s nimi zachází špatně. Sušením ztrácejí to nejcennější – vitamin C. Pokud je místo sušení...
Albóndigas: mexická polévka, která zahřeje tělo i duši
Albóndigas, tradiční mexická polévka s masovými kuličkami, je dokonalým příkladem toho, jak jednoduché suroviny mohou vytvořit jídlo plné chuti a vůně. V každé...
Postranní panel
Reklama
Reklama









