Hlavní obsah

Jiří Mádl organizuje pomoc osamělým seniorům

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Mádl spolupracuje na stránkách pomocsousedum.cz a kampani „Zachraň bábu, zachraň dědka“. Lidé si na stránce mohou stáhnout leták a s jeho pomocí pak nabídnout seniorům pomoc – především zajištění nákupů či vyzvednutí léků.

Jiří Mádl a pomoc seniorům v době koronaviru

 
Článek

„Cílem kampaně je vyzvat všechny k vzájemné pomoci,“ vysvětlil Jiří Mádl. „Chceme, aby lidé aktivně pomáhali těm, kdo jsou v současné situaci tou nejohroženější skupinou, tedy seniorům,“ dodal Jan Dufek, který je i režisérem doprovodných spotů ke kampani.

Kampaň ideově navazuje na známou kontroverzní kampaň Jiřího Mádla Přemluv bábu z roku 2010, ale aktuální provedení nemá oproti ní žádný politický podtext.

„Každý máme babičku nebo dědu, případně známe někoho, kdo už není nejmladší. Každý máme i nějakého staršího souseda, který žije u nás v domě nebo v ulici, a teď máme možnost mu pomoci,“ říká Mádl.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Mádl v na 54. ročníku MFF KV

Podobný problém řeší projekt Seniorem s radostí, který založila Jana Najbrtová. Seniorem s radostí funguje už několik let a jeho základní poslání je organizovat cvičení pro seniory zdarma a vzdělávací a aktivizační programy.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„V těchto dnech je potřeba kromě zákazů a doporučení podat i pomocné ruce, abychom přemohli tu paralýzu, která společnost ochromila. Senioři jsou často vystrašení a vůbec nevědí, jak se v této době chovat. Kolektivně cvičit a udržovat veselou mysl a zdravého ducha nyní nemůžeme, proto přicházíme s nabídkou pomoci služeb psychologů, terapeutů a krizových interventů, kteří seniorům nabídnou zdarma své služby po telefonu nebo online. Po celé republice se nám hlásí dobrovolníci, kteří by rádi seniorům a nemocným pomohli s nákupem, donáškou léků či vyvenčením pejsků. Jenom k nim potřebujeme tyto informace dostat. Vítám proto velice iniciativu vedenou Jiřím Mádlem. Společně budeme silnější!“ říká Jana Najbrtová.

Další informace jsou na www.senioremsradosti.cz a telefonu 792 308 798.

Psycholožka je k dispozici na 773 944 450.

Reklama

Výběr článků

Načítám