Hlavní obsah

Nařízení o další změně prodejní doby pro důchodce vyvolalo chaos

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zmatek vyvolalo včerejší rozhodnutí vlády o dalším přesunu času vyčleněného pro seniory nad 65 let v prodejnách s plochou nad 500 metrů čtverečných. Do olomouckého Lidlu u finančního úřadu se krátce po sedmé hodině ranní marně dožadovali vstupu lidé v „produktivním“ věku. Pracovník ochranky je správně vykázal.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

Příchozí byli překvapeni a nevpuštění do prodejny nesli s nelibostí. „Vzpamatujte se a respektujte, co rozhodla vláda,“ soukala ze sebe směrem k muži, co střežil vchod, žena středního věku. „To samozřejmě děláme,“ odvětil „strážný“, a protože na něj „útočilo“ více lidí, raději odběhl do útrob prodejny vše si ověřit. „Nedá se nic dělat. Ráno sem můžete až od čtvrtka,“ oznámil po návratu příchozím.

Přehledně: Jaká opatření vláda prodloužila

Koronavirus

„Jasně, je to moje chyba, že jsem dorazil, aniž bych postřehl, odkdy nové nařízení platí. Hlava mi ale nebere, proč až od čtvrtka. Mezi lidi vnáší takové verdikty jen chaos. Nemá to ani žádnou logiku. Vždyť důchodců se to v podstatě ani netýká. Stejně do obchodů mohou, kdy chtějí, a také si tak počínají. Nedá se však nic dělat. Nařízení se musí respektovat a já holt dnes zůstanu bez snídaně,“ prohlásil smířlivě černovlasý mladík.

Nová otvírací doba pro seniory nad 65 let od 8 do 10 hodin ale vstoupí v platnost už od středy.

Foto: Petr Marek, Právo

Cedule u olomouckého Lidlu s informacemi zákazníkům.

„Ano. Je to tak. Hlídač lidi informoval nesprávně. Už jsme zjednali nápravu,“ potvrdil Právu o půl desáté dopoledne jeden z prodavačů olomouckého Lidlu s tím, že o tom, že nové nařízení platí od středy, dostali informaci z ústředí firmy.

Na ceduli, která stojí před supermarketem, však zůstalo oznámení, že změna platí od čtvrtka. „Ty cedule jsou pevné a běžně se využívají k reklamě na akce, které u nás začínají v pondělí nebo ve čtvrtek,“ vysvětlil prodavač.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám