Hlavní obsah

Nakaženou sestru z Frýdku-Místku zasypali kolegové výčitkami, ředitel se jí zastal

Právo, Pavel Karban
Frýdek-Místek

Ředitel frýdecko-místecké nemocnice Tomáš Stejskal se zastal zdravotní sestry z gynekologicko-porodního oddělení, která se nakazila koronavirem. Po zjištění, že je sestřička infekční, se totiž část zdravotníků z nemocnice postavila proti ní.

Foto: Moravskoslezský kraj

Pavilon chirurgických oborů Nemocnice ve Frýdku-Místku

Článek

Podle informací Práva vinili spolupracovníci sestru, že koronavirus do nemocnice zavlekla. Dokonce jí i měli s výčitkami volat domů, což zdravotnice nesla špatně psychicky. Z reakcí zdravotníků byla nemocná sestra smutná. „Mrzelo ji to hodně,“ potvrdila mluvčí nemocnice Jana Březinová.

Stejskal se postavil na stranu zaměstnankyně prostřednictvím otevřeného dopisu. „Velmi si naší kolegyně vážím, a to jak po stránce pracovní, tak lidské. Byla jednou z těch, která po vyhlášení krizového stavu a mém doporučení necestovat do postižených oblastí sama dovolenou zrušila, a to bez jakékoliv náhrady cestovní kanceláře,“ upozornil s tím, že přesto se žena nakazila.

Nakažený koronavirem je i první policista

Koronavirus

„O to víc mě mrzí, že někteří z vás ji kritizují a kladou jí to za vinu. Takové jednání považuji za neférové a krajně neetické, a beru to i jako útok na svou osobu,“ sdělil v reakci na ataky zdravotníků ředitel Stejskal, který popřál nemocné sestřičce, aby se co nejdříve uzdravila a byla v psychické pohodě. „Má plnou podporu nejen mou, ale celého vedení,“ poukázal.

Nenakazila se v zahraničí

Nákaza u sestry z gynekologicko-porodního oddělení nemocnice ve Frýdku-Místku se potvrdila ve čtvrtek 12. března. Od té doby se žena léčí ambulantně, do karantény byli preventivně posláni všichni zdravotníci, kteří s ní měli rizikový kontakt. Podle zjištění nemocnice šlo o komunitní nákazu, to znamená, že se nenakazila v zahraničí, ale od jiného infikovaného člověka z Frýdecko-Místecka.

Stát poslal sociálním službám respirátory nejnižší třídy, před koronavirem neochrání

Koronavirus

Nemocnice z preventivních důvodů minimálně na 14 dnů přerušila provoz gynekologicko-porodního oddělení. „Všichni, co byli na testech, zdravotnice, lékaři, jsou negativní,“ sdělila v pondělí dopoledne Březinová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám