Hlavní obsah

Jak se vyhnout nákaze, radí ministerstvo v novém videu

Novinky, kub

Ministerstvo zdravotnictví prostřednictvím Novinek ve středu zveřejnilo nové instruktážní video týkající se nákazy koronavirem. Podle odborníků by se měli lidé vyhnout místům s větším počtem lidí, zejména by ale neměli jezdit do zemí zasažených virem. Jako prevenci ministerstvo doporučuje důkladné mytí rukou, ale také dodržování pitného režimu a dostatek pohybu.

Informační video ministerstva zdravotnictví ke koronaviru Video: Ministerstvo zdravontictví

 
Článek

Animované video ministerstva shrnuje základní pravidla týkající se prevence před nákazou koronavirem. Nebezpečný vir se šíří kapénkami a vzduchem zejména při kašlání, ale také během hovoru na vzdálenost i dva metry.

Člověk s koronavirem hrál v Nelahozevsi v restauraci, hygiena hledá další návštěvníky

Koronavirus

Příznaky onemocnění jsou podobné běžné chřipce - například zvýšená teplota, únava, bolest svalů nebo dýchací potíže. Jako prevenci ministerstvo doporučuje necestovat do zasažených oblastí, používat jednorázové kapesníky a kýchat do paží nebo rukávu.

Důležitá je podle zdravotníků ale také životospráva, ke které patří zdravý a dostatečný spánek, dodržování pitného režimu a pravidelný pohyb.

Oteplení nepomůže, nákaza koronavirem bude kulminovat v létě, tvrdí američtí vědci

Koronavirus

V případě potíží nebo po návratu z rizikové oblasti mají lidé zůstat doma a kontaktovat lékaře nebo hygienickou stanici. Ministerstvo uvádí kontakty na infolinky Státního zdravotního ústavu na číslech 724 810 106 a 725 191 367. Více informací je k mání také na webu ministerstva zdravotnictví www.mzcr.cz.

Reklama

Související články

Matějská v Praze je kvůli koronaviru zavřená

Ti, kteří se těšili, že vyrazí na blikající kolotoče nebo si pochutnají na tradičních pouťových laskominách na Matějské pouti v Praze, mají smůlu. Od úterních...

Výběr článků

Načítám