Hlavní obsah

Babiš byl v šoku a vyděšený. Slyšel slova Merkelové o nákaze až 70 procent Němců

Novinky, Renáta Bohuslavová

Premiér Andrej Babiš (ANO) je v šoku ze slov německé kancléřky Angely Merkelové. Ta prohlásila, že v její zemi by se koronavirem mohlo nakazit až 70 procent Němců. Babiš zdůraznil, že on nic takového neříká. Řešením je podle něj to, že lidé zůstanou doma a běhat bude pouze zboží.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Andrej Babiš s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Archivní foto.

Článek

„Z toho, co řekla kancléřka Merkelová, jsem byl v šoku. Vyděsilo mě to. Mluví o tom ale asi v kontextu, když se nic neudělá. My tohle neříkáme, protože si myslím, že nakonec Evropa dospěje k tomu, že si řekneme, že všichni zůstaneme doma v našich státech a bude běhat jen zboží, abychom vyráběli. Byli jsme v tom vždycky lídr,” reagoval premiér ve středu odpoledne na slova německé kancléřky o tom, že koronavirem se může nakazit až 70 procent Němců.

Merkelová: Koronavirem se může nakazit 70 procent Němců

Koronavirus

Německé kancléřka to uvedla na tiskové konferenci s odvoláním na odborníky. V prvním veřejném vyjádření k situaci kolem koronaviru vyzvala Němce, aby se během nadcházející epidemie chovali solidárně s ohroženými skupinami obyvatel.

Česko má ke středečnímu odpoledni 67 nakažených koronavirem. Od rána přibyli tři pacienti. Dva z nich jsou pacienti z Jihomoravského kraje. Třetím novým nakaženým je sedmačtyřicetiletý muž ze Zlínského kraje, jehož vzorky v minulých dnech odebrali lékaři z nemocnice v Uherském Hradišti a odeslali je Zdravotnímu ústavu v Ostravě.

Německo má podle posledních údajů více než 1200 nakažených. Ve středu potvrdilo třetí oběť nemoci Covid-19, kterou koronavirus způsobuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám