Hlavní obsah
Bramborový salát rozděluje Česko. Každý pátý do něj dává kečup
Také jste ochotni pohádat se do krve o to, zda do bramborového salátu patří hrášek, či ne? Pak se vám jistě bude líbit nejnovější průzkum agentury STEM/MARK....
Linecké těsto: tajemství dokonalé křehkosti
Linecké těsto je velmi univerzální: kromě klasických koleček z něj připravíte spoustu dalších druhů cukroví, korpusy na plněné košíčky i základ pro rychlé řezy...
Když se Moravák zamiluje do českých vín. Operní pěvec Hajduch v Roudnici šéfuje vinařství Lobkowiczů
Nevšední a zajímavou životní cestou, v níž nechybí velké okamžiky, zásadní rozhodnutí ani nečekané změny, se vydal tenorista pražského Národního divadla Václav...
KVÍZ: Nejen hraběnčiny řezy a štrúdl. Jak dobře znáte jablečné dezerty z celého světa?
V českých kuchyních se z jablek nejčastěji pečou dva moučníky: hraběnčiny řezy a štrúdl. Dezerty z tohoto podzimního ovoce jsou však oblíbené všude tam, kde...
Jídlo vnímám jako úžasný prostředek pro sdílení a socializaci, říká Anna Grosmanová
Přes léto potkáte foodblogerku Annu Grosmanovou s foťákem na poli. Teď na podzim ji ale hledejte v restauraci. Pořádá totiž kulinářský festival RestaurantWeek.
Šéfkuchaři radí, jak doma upéct tu nejlepší svatomartinskou husu. Solí a kmínem nešetřete
Když už investujete do svatomartinské husy, chcete, aby byl výsledek dokonalý – křehký, šťavnatý a s krásně zlatavou kůží. Zeptali jsme se šéfkuchařů, jak toho...
Dortový „Oscar“ putuje do Česka
Česká cukrářka Lucie Charvátová zazářila první listopadový víkend v Birminghamu na prestižní soutěži Cake International, jednom z největších světových klání...
Dlouhá cesta brambor na náš stůl
Dnes je považujeme za obyčejné jídlo, každý Čech jich sní skoro sedmdesát kilo ročně, přesto se Evropané na brambory dlouho dívali s nedůvěrou. Tuto zčásti...
Vedení kuchyně není pro blbce, říká nejlepší kuchařka světa Ana Roš
Akademie The World’s 50 Best Restaurants prohlásila v roce 2017 Slovinku Anu Roš za nejlepší kuchařku světa, a to navzdory tomu, že tehdy ještě nebyl v zemi...
Kam vyrazit na svatomartinskou husu? Několik tipů na oblíbené restaurace
Pokud si chcete letos pochutnat na dokřupava vypečené huse v restauraci, rezervujte si místo včas. O svatomartinské hodování je každým rokem větší zájem,...
Postranní panel
Reklama
Reklama








