Hlavní obsah

KVÍZ: Nejen hraběnčiny řezy a štrúdl. Jak dobře znáte jablečné dezerty z celého světa?

V českých kuchyních se z jablek nejčastěji pečou dva moučníky: hraběnčiny řezy a štrúdl. Dezerty z tohoto podzimního ovoce jsou však oblíbené všude tam, kde jablka na podzim dozrávají a mají různé podoby. Vyzkoušejte si svoje znalosti v kvízu – a třeba přitom načerpáte inspiraci na víkendové pečení.

Foto: Shutterstock

Tažený jablečný závin neboli štrúdl poznáte určitě na první dobrou. Jak si ale poradíte se složitějšími otázkami?

Článek
1/10
V USA je tak populární, že vzniklo i rčení „as American as apple pie“ (tak americké jako jablečný koláč). Obvykle se peče v kruhové formě z křehkého těsta s vysokou vrstvou jablek. Aby náplň korpus nerozmočila, je potřeba ho nejdřív krátce předpéct. Jak se tomuto kroku říká?
American Apple pieFoto: Shutterstock
Načítám další otázku.

Výběr článků

Načítám