Hlavní obsah
Bramborový salát rozděluje Česko. Každý pátý do něj dává kečup
Také jste ochotni pohádat se do krve o to, zda do bramborového salátu patří hrášek, či ne? Pak se vám jistě bude líbit nejnovější průzkum agentury STEM/MARK....
Kam vyrazit na svatomartinskou husu? Několik tipů na oblíbené restaurace
Pokud si chcete letos pochutnat na dokřupava vypečené huse v restauraci, rezervujte si místo včas. O svatomartinské hodování je každým rokem větší zájem,...
Nejstarší šéfkuchař se třemi michelinskými hvězdami vaří i ve 100 letech
Japonská sushi legenda Džiro Ono držel více než deset let tři michelinské hvězdy a stal se tak nejstarším šéfkuchařem na světě, který tohoto ocenění dosáhl....
Halloweenské pečení: recepty a tipy pro zaneprázdněné rodiče
„V pátek máme ve školce (škole) halloweenský karneval a máme přinést občerstvení,“ zahlásí tento týden — nejspíš ve čtvrtek — spousta dětí. A i když byste...
Mořská řasa jako delikatesa. Šéfkuchař proměňuje běžný kelp v gurmánský zážitek
Mořské řasy po staletí chrání oceány, poskytují útočiště nespočtu živočichů a čistí vodu díky fotosyntéze, při níž zachycují uhlík. Nyní ale kelp, často...
Nenápadná surovina s velkým efektem. Strouhanku lze využít od salátů po dezerty
Nad strouhankou v kuchyni obvykle nijak zvlášť nepřemýšlíme. Vytáhneme ji nanejvýš při obalování řízků nebo když potřebujeme zahustit masovou směs na sekanou....
Nejlepší gastropodniky Brna a jižní Moravy: Gourmet 2025 má své vítěze
„Není to soutěž, je to žebříček těch nejlepších,“ zdůraznil moderátor při vyhlašování výsledků nového ročníku Gourmet Brno a Jižní Morava. Slavnostní večer...
Farmáři pomalu hlásí vyprodáno. S nákupem svatomartinské husy neotálejte
Chcete si letos na svatého Martina pochutnat na dokřupava vypečené domácí huse? S nákupem nečekejte až na listopad, kvalitních českých hus z volného chovu je...
Dokud jsem mladá, budu dělat pivo, říká someliérka a výčepní Magda Hoppová
Poprvé zkusila uvařit vlastní pivo s kamarády ještě jako studentka. Netrvalo však dlouho a začala profesionálně vařit v pražském pivovaru Dva kohouti. Dnes...
Večeře v hotelové restauraci? Rozhodně ano, čeká vás špičková gastronomie i servis, říká foodblogerka Anna Grosmanová
Za pár dní odstartuje podzimní část největšího kulinářského festivalu RestaurantWeek. Za zvýhodněnou cenu můžete navštívit ty nejlepší restaurace a ochutnat,...
Postranní panel
Reklama
Reklama








