Hlavní obsah

V uzavřené oblasti na Olomoucku řádí zloděj

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Krádeže řeší policisté i v oblasti na Olomoucku, kterou v pondělí uzavřeli kvůli hrozbě šíření koronaviru hygienici a vjezdy do ní střeží policisté spolu s dobrovolnými hasiči. Ve čtvrtek vyjížděli policisté například k vyloupené bývalé hájence v katastru obce Červenky. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Lenka Vanková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zloděj se podle ní do objektu vloupal v noci na čtvrtek. „Aby se mohl dostat dovnitř, rozbil nejprve okno do dřevníku. Hodilo se mu tříkilové balení kávy, které našel v kuchyňské lince, a také aku vrtačka i s nabíječkou, kterou objevil v jiné místnosti. Škodu poškozený vyčíslil na zhruba šest tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Po pachateli policisté pátrají. Běžně by mu hrozil trest vězení maximálně dva roky. Protože se však tohoto činu dopustil po vyhlášení nouzového stavu, hrozí mu mnohem vyšší sazba, a to v rozmezí od dvou do osmi let odnětí svobody.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám