Hlavní obsah

Vnuk roku? K babičce doběhl stovky kilometrů

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Enormní množství úsilí vynaložil Corey Cappelloni z Washingtonu, aby navštívil svoji 98letou babičku, která překonala koronavirus. Rozhodl se, že ke stařence doběhne, přestože je dělilo více než 350 kilometrů. Díky své cestě navíc vybral finanční prostředky na pomoc seniorům, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan uběhl za týden sedm ultramaratonů, aby navštívil svou babičku, která překonala koronavirusVideo: ERIN BURNS, SUSAN KAMENAR, AP

 
Článek

Pětačtyřicetiletý Cappelloni se specializuje na dálkové běhy, jeho doposud nejdelším výkonem byl ultramaratón na Sahaře, který měří asi 250 kilometrů. Byl zrovna v přípravě na další dálkový běh, když pandemie koronaviru naprosto změnila jeho plány.

„Jednoho dne se mě moje přítelkyně zeptala, proč se tedy nevydám na běh k mojí babičce Ruth. Taková vzdálenost je ale pro mě něco nového. K pečovatelskému domu je to od nás asi 355 kilometrů,” vysvětlil Cappelloni.

Nakonec se ale 11. června skutečně rozhodl absolvovat sedm zhruba 50kilometrových etap a doběhl až do města Scranton v Pensylvánii. Během svého výkonu, který pojmenoval „Run for Ruth Challenge” navíc vybíral finanční prostředky a na konto pomoci seniorům v izolaci přibylo 24 tisíc dolarů (570 tisíc korun).

Vyrazil pomáhat dětem do Sýrie. Doma si mysleli, že zešílel

Muži

„Ti lidé nám vydláždili cestu, kterou se my mladší můžeme vydat. Vynaložili mnoho úsilí, aby nás dostali tam, kde teď jsme. A nyní jsou nejzranitelnější, osamělí a mají strach. Takže to vnímám jako způsob, jak to seniorům alespoň trochu vrátit,” řekl Cappelloni.

Po doběhnutí do cíle jej vítala šťastná babička, která mávala ze čtvrtého patra pečovatelského domu. Nedávno dokázala překonat onemocnění covid-19. „Vždycky mi byla oporou a věřila ve mně. Mám ji hluboko v srdci a je to pro mě velmi důležitý člověk,” dodal Američan.

Reklama

Výběr článků

Načítám