Hlavní obsah

USA hlásí přes 121 000 nakažených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Smutné prvenství země s nejvyšším počtem potvrzených případů nákazy novým koronavirem si udržují Spojené státy, kde je přes 121 000 nakažených. Virus Covid-19 si tam vyžádal přes 2000 obětí. Uvedla to americká Univerzita Johnse Hopkinse.

Foto: David Ryder, Reuters

Nakažených novým typem koronaviru neustále přibývá

Článek

Nejvíce obětí nemoci Covid-19 má Itálie, kde v neděli počet mrtvých přesáhl hranici 10 000.

Třetí nejvyšší počet nakažených, téměř 82 000, zaznamenala dosud Čína, kde se koronavirus SARS-CoV-2 objevil loni koncem roku poprvé a kde nemoci Covid-19, kterou tento koronavirus způsobuje, podlehlo na 3300 lidí.

Čtvrté je v tragické bilanci Španělsko, kde se od února dosud nákaza potvrdila u více než 72 000 lidí, přes 5800 z nich zemřelo.

Nová naděje? Dva pacienti mohou po podání experimentálního léku dýchat bez ventilátoru

Koronavirus

Nejhorší situace v USA je ve státě New York, kde je přes 52 000 potvrzených případů. Americký prezident Donald Trump uvedl, že zvažuje dát New York do karantény. Později Trump na Twitteru uvedl, že vyhlášení karantény pro oblast New Yorku kvůli šíření koronaviru není v tuto chvíli zapotřebí.

„Karanténa nebude nutná. Podrobnosti o opatřeních zveřejní Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC),” napsal Trump.

Necestujte, nemusíte-li

Americké Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) krátce po prezidentově tweetu vyzvalo obyvatele New Yorku, New Jersey a Connecticutu, aby v příštích 14 dnech nikam necestovali, pokud to není nezbytně nutné.

Výzva se netýká zaměstnanců odvětví, která jsou klíčová pro fungování infrastruktury, tedy například zdravotníků, řidičů kamionů či pracovníků finančních služeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám