Hlavní obsah

Šíříte tu bacily, obořila se agresivní žena v obchodě na zdravotní sestru

Novinky, tcs

Pandemie vyvolává často v lidech iracionální strach. V Británii vznikla ze spontánního potlesku zdravotníkům každotýdenní tradice, ani to však nebrání některým, aby se v obavách z nákazy zdravotníků doslova štítili. Svědčí o tom konflikt, který se odehrál v anglickém městečku Burton upon Trent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záznam části konfliktu s jednou ze zákaznic v supermarketu natočila zdravotní sestra Kimberley Simpsonová a sdílela ho v pondělí na sociálních sítích. Za necelý den video zaznamenalo na 87 tisíc sdílení a přes dva miliony shlédnutí.

Podle slov Simpsonové, která nakupovala ve svém zdravotnickém oblečení, na ni postarší dáma pokřikovala nejméně deset minut a pronásledovala ji v supermarketu. Sestra následně vytáhla telefon a začala nespokojenou ženu natáčet.

„Nenavážím se do vás, jen se vás ptám proč?“ vysvětluje žena na nahrávce. Záhy je jasné, o co ženě jde. „Pořád šíříte bacily,“ oboří se na sestru žena za přihlížení nakupujících. Podle Simpsonové jí takto žena obvinila několikrát a uvedla, že sestru nahlásí jejímu nadřízenému.

„Pracujeme tak tvrdě, žádný z našich pacientů nemá covid-19, takže očividně děláme něco dobře. A ona na mě řvala dobrých deset minut. Natočit jsem se ji rozhodla, když mě pronásledovala,“ vysvětlila Simpsonová.

Když už byla Simpsonová v autě na parkovišti před obchodem, psychicky to nevydržela a rozbrečela se, což také nezapomněla zdokumentovat. „Nikdo ze zaměstnanců mi nepomohl, nikdo se mě nezastal. Jeden polský pár mi řekl, abych neplakala, a říkali, že je blbá. Bůh jim žehnej,“ uvedla Simpsonová.

Zdravotní sestra čekala vděčnost, v dopise však bylo udání

Koronavirus

Sestra se dočkala zastání alespoň od uživatelů na sociálních sítích. „Hloupá ženská se chtěla jen do někoho navézt a zkusit tě šikanovat. Kdybys to nebyla ty, byl by to někdo jiný. Nenech se tou nickou otrávit,” zněl jeden ze vzkazů.

Samotná NHS (britský zdravotnický systém) uvádí, že v případě venkovního nošení zdravotnického úboru je riziko infekce minimální. V době pandemie však vypukly debaty, zda je vhodné chodit v úborech ven (řeč samozřejmě není o oblečení pro práci s infikovanými pacienty). Řada místních úřadů proto doporučila zdravotníkům se před jakoukoliv cestou z nemocnice převléci.

Reklama

Výběr článků

Načítám