Hlavní obsah

Zdravotní sestra čekala vděčnost, v dopise však bylo udání

Novinky, tcs

Když se britská zdravotní sestra Bex Williamsová vracela z noční směny v nemocnici v Peterborough, všimla si, že má ve schránce zastrčené psaní. Nejprve si myslela, že jde o poděkování za to, že bojuje s koronavirovou pandemií v první linii. Šokovaně se však dočetla, že je ostudou a že její porušování zákazu vycházení pisatel nahlásil.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Bex je svobodná matka, která bydlí v městečku Godmanchester. Aby mohla jezdit na směny do zhruba 40 kilometrů vzdálené peterboroughské nemocnice, musí během pandemické krize nechávat dítě u svého bratra.

V pondělí se právě vrátila z dvanáctihodinové noční směny, když našla ve své schránce zastrčený list papíru se vzkazem. „Nejprve jsem si myslela, že jde o gesto dobré vůle, jako když jiné sestřičky dostávají dárky a vzkazy psané na jejich auta či na dveře,“ uvedla Bex pro Daily Mail, který o smutném příběhu informoval.

„Když jsem ale vzkaz otevřela, srdce mi poskočilo. Nemohla jsem uvěřit, jak odporný ten vzkaz byl,“ dodala Bex.

Bex Williamsová

Pisatel, pochopitelně anonymní, si nebral servítky a Bex označil za ostudu. „Byla jsi nahlášena,“ upozornil anonym zdravotní sestřičku na to, že ji za porušení zákazu udal. Následně připsal, že zdržování se doma zachraňuje životy, aniž by tušil, že Bex pomáhá zachraňovat životy v první linii.

Když už chcete udávat, zjistěte si fakta, radí matka

Udavačský vzkaz zveřejnila ještě v pondělí na sociálních sítích Bexina rozhořčená matka Deb Leightonová. „Po práci přijít a najít něco takového. Je rozhozená a nejspíš nebude moci usnout předtím, než dnes večer půjde znovu do práce. Pevně doufám, že nebudeš potřebovat ji ani její těžce pracující kolegy během téhle krize,“ odpověděla matka anonymnímu pisateli.

Později si posteskla, že kdyby měl pisatel dostatek odvahy zaklepat Bex na dveře a se svými obavami ohledně jejího opouštění bytu se jí svěřit z očí do očí, byla by mu Bex všechno mohla vysvětlit.

Záchranářce aplaudovala při odjezdu do práce celá ulice

Koronavirus

Na závěr matka zdravotní sestřičky přidala radu, která platí pro všechny podobné případy. „Prosím, když už máte potřebu někoho sejmout kvůli jejich zdánlivě sobeckému chování, ujistěte se nejdřív, že znáte všechna fakta,“ poradila rozhořčená žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám