Hlavní obsah

Sestřička měla osm pozitivních testů na koronavirus během 50 dnů

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská zdravotní sestra Tracy Schofieldová si musí připadat jako ve zlém snu. Během uplynulých 50 dnů měla celkem osm pozitivních testů na přítomnost koronaviru v těle. Po sedmi pozitivních jí sice udělal radost jeden negativní, opakovaný test byl však znovu pozitivní.

Foto: Profimedia.cz

Žena už neví, co si má kvůli opakovaným pozitivním testům na koronavirus počít. Ilustrační foto

Článek

Bylo 30. března a devětačtyřicetiletá Tracy Schofieldová z města Cambridge v kanadském Ontariu začala mít zimnici, horečku a zadýchávala se. Hned další den si nechala udělat testy na nákazu covid-19, který vyšel pozitivně, informoval portál CTV News. To byl její úplně první test.

Schofieldová tak strávila následující dva týdny v izolaci. Když šla posléze na kontrolní testy, vyšly opět pozitivně. A to se od té doby opakovalo ještě šestkrát. Lékaři matce tří dětí sdělili, že si nemyslí, že by byla ještě nakažlivá, a připustili, že nedokážou vysvětlit, proč jí vycházejí testy stále pozitivně.

Přišla o chuť a čich

„Vždy, když dostanu další výsledek testu, je to, jako by mě někdo udeřil do břicha. Už jen chci, aby mi to někdo vysvětlil. Dal mi odpověď. To to budu mít jako navěky?” popisovala žena svůj myšlenkový pochod s tím, že už naprostá většina symptomů, jako třeba ztráta chuti a čichu, odezněla. Zůstal jí však kašel a lehké dýchací obtíže.

Testy byly však pozitivní jeden za druhým. Když vyšel osmý konečně negativně, sestřička byla nadšená. Ale aby byli pacienti považováni za covid-19 negativní, musí jim vyjít negativně dva testy po sobě v rozmezí 24 hodin. A druhý test ženě vyšel opět pozitivní.

Čeká na desátý test

Navzdory tomu, že jí tamější úřady povolily opustit domov už před pěti týdny, žena sama říká, že se nepovažuje za uzdravenou, dokud to nepotvrdí i testy. Dodává, že před onemocněním neměla žádné přitěžující zdravotní faktory, ale nyní má obavy z toho, že by dlouhá nákaza koronavirem mohla jejímu zdraví značně uškodit.

Schofieldová by už sice oficiálně mohla chodit do práce, ale jako zdravotní sestra se bojí, že by mohla nakazit lidi. Nyní tak čeká, až bude moci za několik dnů podstoupit další, už desátý test. Zdravotní odborníci mají za to, že jí v krvi pravděpodobně cirkulují mrtvé buňky viru. I tak je tento případ samozřejmě značně nestandardní.

Reklama

Výběr článků

Načítám