Hlavní obsah

Plošné testování končí dříve, poptávka je už jen po mladších ročnících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapacita studie kolektivní imunity, která by měla ukázat četnost výskytu koronaviru v tuzemské populaci je téměř naplněna a lékaři již mají na některých místech a v některých věkových skupinách odebrán dostatek vzorků. Většině odběrových míst chybí lidé ve věku 18-39 let.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Testovací stan v Brně

Článek

V Praze byl poptávaný počet osob otestován již v neděli. Otevřeno zůstává pouze odběrové místo v Kateřinské ulici, kam mohou mířit lidé, kteří byli k účasti na studii vyzvání Českým statistickým úřadem (ČSÚ).

Stejná situace je i v Brně. V moravské metropoli proto bude od středy otevřen pouze testovací stan na Moravském náměstí.

V Litoměřicích chyběli lékařům pouze zájemci ve věkové skupině 18-39 let, kteří mají možnost dorazit do úterních 13 hodin. Následně bude provoz testovacího stanu ukončen.

Praha už naplnila testovací kapacity u dospělých

Koronavirus

V Olomouc, Litovli a Uničově skončí testování v pátek. Lidé, kteří si udělali rezervaci na sobotu, mohou přijít kterýkoliv den. Bez rezervace mohou lidé dorazit  do Olomouce, a to pouze v případě, že patří do věkové skupiny 18-39 let.

Reportérka Novinek se nechala otestovat na protilátky koronaviruVideo: Novinky

O zapojení do studie byl značný zájem, přičemž lékaři poptávali zapojení zhruba 27 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám