Hlavní obsah

Covid-19 že pochází z Číny? Ministr Wang to zpochybnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf čínské diplomacie Wang I řekl při čtvrteční návštěvě Norska, že není jisté, zda koronavirus vznikl v Číně. Jakkoliv byla Čína první zemí, která oznámila Světové zdravotnické organizaci existenci koronaviru, „neznamená to, že virus vznikl v Číně“, řekl Wang. Zpochybnil tak převládající názor zdravotnických expertů a cizích vlád.

Foto: Aly Song, Reuters

Za místo prvního masivního výskytu koronaviru se označuje čínský Wu-chan.

Článek

Wang připomněl, že „v posledních měsících jsme ve skutečnosti viděli zprávy, podle nichž se virus objevil v různých částech světa a mohl se vyvinout dříve než v Číně“.

Nákaza udeřila v Seattlu už v zimě, u dětí měli covid-19 za chřipku

Koronavirus

„Kde virus poprvé začal a jak začal, to by se mělo přenechat vědcům a lékařským odborníkům, nemělo by se to politizovat nebo stigmatizovat,“ řekl Wang v očividné narážce na prezidenta USA Donalda Trumpa, jenž koronavirus dlouhodobě označuje jako „čínský virus“. „Kdo je pacient nula? To stále není známo,“ dodal Wang.

Skrytými superšiřiči koronaviru jsou děti, tvrdí američtí lékaři

Koronavirus

Úřady v čínském Wu-chanu zaregistrovaly první případ koronaviru loni v prosinci. V poslední době se ale objevily zprávy z různých míst světa, že koronavirus se tam objevil ještě dříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám