Hlavní obsah

Farmáři v USA likvidují úrodu, nemají odbyt a sklízet se jim nevyplatí

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří farmáři v USA likvidují úrodu. Reagují tak na to, že kvůli zavřeným restauracím a obchodům přišli o odbyt. Upozornila na to agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Farmáři v USA ničí svou úrodu, kvůli zavřeným restauracím přišli o odbytVideo: Reuters

 
Článek

Karanténa byla ve většině států USA zavedena zhruba v polovině března. Místní zemědělce silně zasáhlo zejména uzavření restaurací, do nichž měla putovat velká část úrody ovoce a zeleniny.

Třeba kalifornská společnost Vessey and Company kvůli tomu přišla o objednávky římského salátu v hodnotě 250 tisíc dolarů (6,2 milionu korun) denně.

Pomoc by neměla jít milionářům a miliardářům, kritizují američtí demokraté balíček na podporu ekonomiky

Koronavirus

Zemědělec Jack Vessey pro Reuters uvedl, že rozhodnutí zlikvidovat úrodu pro něj nebylo snadné. Nemohl si však dovolit platit práci, kterou by sklizeň obnášela, stejně jako balení a skladování úrody.

Vessey také musel propustit zhruba 200 sezonních pracovníků. „Není to poprvé, co se potýkáme s velkými problémy, a určitě to není ani naposled,” poznamenal. „Překonali jsme hodně věcí a tohle určitě překonáme taky,” dodal Vessey.

Půl milionu nakažených za měsíc. Riziko je nízké, chlácholil Američany Trump koncem února

Koronavirus

USA jsou nejpostiženější zemí světa z hlediska počtu nakažených koronavirem i obětí. Ke čtvrtečnímu poledni tam evidovali 644 tisíc infikovaných a 28 tisíc mrtvých s nákazou.

Reklama

Související články

Velkým americkým bankám prudce poklesl zisk

Americké bance Bank of America v prvním čtvrtletí poklesl zisk meziročně o 48,5 procenta na 3,54 miliardy dolarů (87,3 miliardy korun). Prudce klesl zisk...

Výběr článků

Načítám