Hlavní obsah

Velkým americkým bankám prudce poklesl zisk

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké bance Bank of America v prvním čtvrtletí poklesl zisk meziročně o 48,5 procenta na 3,54 miliardy dolarů (87,3 miliardy korun). Prudce klesl zisk i dalším velkým americkým bankám. Investiční bance Goldman Sachs v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně klesl o 49 procent na 1,12 miliardy dolarů (27,6 miliardy korun).

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Ústředí banky Goldman Sachs v New Yorku s americkými vlajkami u vstupu do budovy

Článek

Bance Citigroup v klesl čistý čtvrtletní zisk meziročně o 46 procent na 2,52 miliardy dolarů (62,7 miliardy korun).

Americké banky se připravují na hospodářskou recesi vyvolanou globální pandemií nemoci covid-19 zvyšováním rezerv na úvěrové ztráty.

Bank of America si na úvěrové ztráty spojené s koronavirem dala stranou téměř pět miliard dolarů, což je pětkrát více než v loňském roce, uvedl server listu Financial Times.

Pomoc by neměla jít milionářům a miliardářům, kritizují američtí demokraté balíček na podporu ekonomiky

Koronavirus

„Vzhledem k růstu počtu žádostí o dávky v nezaměstnanosti očekáváme nárůst ztrát v oblasti spotřebitelských úvěrů v letošním roce, případně i v roce 2021,“ nechal se slyšet finanční ředitel Bank of America Paul Donofrio.

Největší americká banka JPMorgan Chase & Co už v úterý oznámila, že jí čtvrtletní zisk spadl o 69 procent na 2,87 miliardy dolarů. Na ztrátové úvěry si dala stranou 8,3 miliardy dolarů, což je pětkrát více než ve stejném období loni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám