Hlavní obsah

Dítě ze školky mělo koronavirus. Třída Medvědů musí do karantény

Mateřská škola v pražském Suchdole uzavírá kvůli dítěti nakaženému koronavirem jednu třídu. Na webu školky o tom informoval ředitel zařízení Stanislav Zelený.

Foto: Zdroj: www.msgagarinova.cz

Oznámení o karanténě na webu mateřské školy

Článek

O testování dítěte se ředitel dozvěděl v pátek 15. května, v sobotu mu pak hygienici potvrdili, že test byl pozitivní.

„Dítě docházelo do třídy Medvědů od pondělí do středy bez příznaků jakékoliv nemoci. Rodiče dali řádně vyplněné čestné prohlášení. Byla dodržována všechna hygienická opatření,“ uvedl Zelený na webu.

Třída bude zavřená do 28. května. V neděli či pondělí by měl proběhnou odběr vzorků pedagogů a dětí, které mohly přijít s nakaženým do kontaktu.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Pokud by byl následně někdo pozitivní, což se ukáže asi v úterý či středu, tak se budou činit další opatření, jak jsem byl poučen. Jedním z opatření by byla i možnost uzavření celé školky,“ doplnil ředitel.

Podle průzkumu České školní inspekce, zveřejněného ve čtvrtek, se v březnu a dubnu v souvislosti s opatřeními proti koronaviru v Česku zavřelo kolem 95 procent mateřských škol. Vláda nechala v březnu rozhodnutí o uzavření školek kvůli šíření koronaviru na zřizovatelích, ministerstvo školství jim ale doporučilo provoz přerušit.

Některé školky počátkem května obnovily provoz, jiné se na otevření připravují. Podle zjištění školní inspekce by většina školek mohla obnovit provoz ve druhé polovině května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám