Hlavní obsah

Blatný: Tvrdší opatření přijdou, možná ale až 27. prosince

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) rozhodne vláda o přechodu v rámci protiepidemického systému PES do pátého, tedy horšího stupně ve středu. Otázkou ale zatím je, od kdy k tomu dojde. Zatímco ještě v pondělí ministr uváděl, že to bude od 25. prosince, v úterý ve Sněmovně připustil i termín 27. prosince.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Jan Blatný

Článek

„Není příliš pochyb o tom, že přejdeme do pátého stupně. Čísla v nemocnicích ukazují, že už je nemůžeme dále zatěžovat beze změny. Uvažujeme ale o tom, že to bude od 27. prosince,“ řekl Blatný při projednávání prodloužení nouzového stavu.

Opatření se zpřísní od 25. prosince, navrhne Blatný

Koronavirus

Posunutí termínu by umožnilo lidem, kteří se nechali otestovat v rámci plošného testování, setkávat se v průběhu svátků.

Definitivně však rozhodne vláda až ve středu ráno. „Chceme mít co nejvíce dat z nemocnic. Ty musíme udržet v chodu. Kdyby se tak nestalo, byl by to problém pro nás všechny,“ sdělil v dolní komoře Blatný.

ON-LINE: Rakušan: Vzali jste lidem naději. Prodloužením nouzového stavu ji jim nevrátíte

Domácí

Ministr také není příliš nakloněný tomu, aby byla na Silvestra výjimka ze zákazu nočního vycházení. „Byli bychom k smíchu, kdybychom dělali další výjimky,“ uvedl.

Výjimku pro poslední den v roce požadují komunisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám